Curry er det som ofte frister hos oss ved kjøligere årstider. Det er noe ordentlig hyggelig med å slå seg ned etter lang jobbdag med en deilig, varm og smakfull curry. Denne gangen har vi byttet risen med udon nudler. Disse nudlene har en chewy og god tyggemostand, og passer helt nydelig sammen med sausen. Eggnudler eller andre typer går også fint, og du kan alltids gå for klassikeren med ris 🙂
INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER
500 g poteter i terninger
200 g kjøttdeig /karbonadedeig
2 fed hakket hvitløk
1 gulrot
1/2 hakket gulløk
8 dl varmt/kokende vann
1/2 pakke Vermont Curry (6 terninger, les tips)
2 ss olje til steking
1/4 – 1/2 ts salt
- TILBEHØR
Udon til 4 porsjoner
Hakket vårløk
FREMGANGSMÅTE:
- Fres løk og hvitløk med 2 ss olje på medium høy varme til du får en gyllen farge. Tilsett kjøttdeig og stekes til nesten gjennomstekt.
- Ha oppi poteter (deler hver potet i ca. 2 cm tykke biter) og gulrøtter (1/2 cm tykke skiver på skrå) og stekes i ca. 2 min.
- Tilsett kokende vann, sett på lokk og la det koke i ca. 7-10 min til grønnsakene er myke.
- I mellomtiden kand du forberede udon nudler. Dersom du bruker frosne som meg, kan du enten tine først eller bare koke de opp under frossen tilstand. Merk at nudlene bare skal gi slipp på formen, så er de klare. Skyll av med lunkent vann.
- Tilsett deretter curry terningene og bland godt alt løser seg opp uten lokk. Rør jevnlig i ca. 5-7 min til curryen blir passelig tykk og god. Her skal vi servere ned nudler ønsker vi sausen litt mindre tykk enn når vi serverer til ris ris. Smak til med salt.
- Legg udon i boller og fordel curryen over. Du kan også blande udon rett oppi kjelen med curry, dersom du skal servere alle porsjonene med en gang, slik at nudelen ikke blir for myk.
TIPS:
- Vermont curry kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker. Om du ikke finner denne, kan du bruke Golden curry som også er et japansk merke. Tilpass styrken selv, vi bruker middels styrke i vår.
- Frosne udon kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan fint også bruke vakuum pakker som ikke er frosne. Da koker du også lett opp på samme måte.
Ha en fin dag,
Klem TuTu