Creamy Sashimi Med Rispapir Chips

Enkelt, rask og godt på maks 15 min! Denne fikk jeg så utrolig mange fine meldinger og spørsmål om oppskrift da jeg la den ut på stories på torsdag. Her får du kombinasjonen av crispy rispapir som lages på få minutter, kremet sashimi blanding av laks sammen med avokado. Ønsker du mer crunch kan du også bruke agurk, mango eller en kombo 🙂 En deilig forrett eller siderett til helgen og hverdagen.

IngredienSER TIL 8-9 stk

  • FYLL
  • 200 g laks av sushi kvalitet

  • 2 ss tobiko egg (kan sløyfes)

  • 2 ss majones

  • 1 hakket vårløk (kun den grønne delen)

  • 1 ts Sriracha

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts sukker

  • ANNET
  • Raps eller frityrolje til steking

  • 1 avokado i skiver (evt. agurk eller mango)

  • Rispapir

  • Sitron/lime båter

FREMGANGSMÅTE:

  1. Klipp opp hver rispapir i 8 like store pizza biter om du bruker runde ark. Bruker du firkantede som meg, kan du klippe opp i 9 like store firkanter.
  2. Varm olje ca. 1 cm dyp olje i en liten kjele på middels høy varme. Sjekk om oljen er varm ved å legge en liten bit av rispapiret i olje. Fryter den opp og ekspanderer fortløpende, er oljen klar. Det skal aldri ryke av oljen.
  3. Legg en bit av gangen ned i oljen og vent et par sekunder til rispapiret ekspanderer og blir hvitt. Løft ut av kjelen og over til et fat med papir under til avrenning. Frityrstek resten på samme måte.
  4. Del opp laksen i små terninger og vend inn med alle ingrediensene til miksen. Dersom du ikke har tobiko egg, kan du erstatte med ristede sesamfrø om ønskelig.
  5. Del opp avokado i skiver eller terninger. Ønsker du mer crunch kan du enten bytte den ut med agurk, eller gjøre en miks av begge. Mango er også godt til.
  6. Legg gjerne fyllet, grønnsakene og rispapirene på bordet ved servering, så kan man lage side egne rispapir kopper, eller legg på fyllet akkurat redd før serveringen, da slipper man at rispapiret blir bløtt 🙂 Ha også noen skiver lime eller sitron for ekstra frisk smak.

TIPS:

  • Tobiko egg kan kjøpes i frysedisken hos diverse asiatiske matbutikker. Rispapir kan kjøpes både fra asiatiske og vanlig dagligvare.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*