Crab Fried Rice

Thai klassike stekt ris med krabbe! Utrolig enkelt å lage, og perfekt måte å nyte denne krabbesesongen. Jeg bruker hele krabber og tar ut kjøttet selv, men du kan fint også bruke krabbeklør eller ferdig fylte skjell med krabbekjøtt. Sistnevnte kan du smake til da kjøttet kan være noe saltere.

Med f.eks. fiskesaus som tilfører en umami smak og du får en herlig opplevelse av delikate aromatiske kombinasjoner. Et must i denne retten er å servere med sprø agurk og smake til med lime for ekstra frisk smak. Er du ikke glad i krabber, er denne grunnoppskriften også god med kylling, svin, biff, tofu, sjømat eller flere grønnsaker til 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 350 g ukokt ris (ca. 700 g kokt)

 • 300 g kokt krabbekjøtt

 • 3 egg

 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 1 gulrot i små terninger (valgfritt)

 • 1/2 hakket løk

 • 2 hakket vårløk/en bunte hakket koriander

 • 4 ss olje til steking

 • 2 ss soyasaus

 • 2 ss fiskesaus

 • 1 ss sukker

 • 1/2 ts pepper

 • SERVERING
 • 1/2 agurk i skiver

 • Lime båter

 • Prik nam pla (les i oppskriften)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Varm olje på middels høy varme i en stor wokpanne. Fres løk og hvitløk til gyllen og klekk inn eggene. Stikk hull i plommene så de flyter utover. Rør lett sammen med eggehvitene.
 2. La eggene bli litt faste før du vender og brekker de oppi mindre biter. Tilsett ris og gulrøtter. Jeg foretrekker litt gulrøtter i stekt risen for å gi en søt smak og herlig tekstur, men dette er helt valgfritt.
 3. Bland alle ingrediensene godt sammen før du tilsetter soyasaus, fiskesaus, sukker og pepper. Bland godt opp og ha deretter oppi krabbekjøttet (spar gjerne litt på kjøttet som topping om ønskelig).
 4. Vend krabbekjøttet forsiktig inn slik at ikke alt blir most sammen med risen. La risen steke og trekke i seg alle smakene i ca. 5 minutter til, og rør opp av og til. Ha til slutt oppi hakket vårløk eller koriander, bland opp en siste gang så er denne klar. Serveres med noen lime båter og agurk skiver.
 5. Valgfritt: Denne stekte risen er mild, god og ekstra frisk når du smaker til med lime. Dersom du ønsker mer styrke og fiskesaus smak i din, kan du lage thai “prik nam pla”, som er en fiskesaus-dipp som pleier å serveres med denne steke risen. På samme m¨åte som vi smaker til med salt og pepper i mange retter, kan du smake til med denne dippen her om du ønsker mer smak. Bland sammen ca. 1-2 ss fiskesaus, 1 hakket chili og 1 fedd hakket hvitløk, og litt lime i sausen.

TIPS:

 • Ris: Jeg bruker thai jasmine ris og koker med mindre vann slik at riskornet blir tørrere. Du kan også bruke kald ris som du har oppbevart riktig og godt fra kjøleskapet.
 • Jeg bruker fiskesaus fra Tra Chang Brand som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Smak gjerne til om du bruker andre merker.
 • Denne oppskriften kan som sagt lages med andre proteiner også.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*