Corn Ribs Med Chilimajones

Eller mais ribber som de kan oversettes til, er blitt en super trendy matrett på sosiale medier i det siste. Det finnes mange varianter av denne virale retten, og denne gangen har jeg laget en asiatisk inspirert versjon med asiatiske smaker og spicy dipp av chili majones. Nå som mais sesongen er i gang, er denne varianten en herlig måte å servere de på. Vi ble utrolig fornøyde med resultatet, og denne er virkelig snadder og passer godt til forrett, siderett eller snacks.

Ingredienser for 3 mais

 • 3 store mais

 • Hakket vårløk eller koriander som topping

 • Chili flakes og limebåter om ønskelig

 • MARINADE
 • 2 ss soyasaus

 • 1 ss flytende honning

 • 1 ts hvitløkspulver

 • 1 ts sesamolje

 • CHILIMAJONES
 • 3 ss majones

 • 1 ss sriracha/chilisaus

FREMGANGSMÅTE:

 1. Jeg bruker tre store og ferske mais fra sorten Tasty Sweet, som er søte og gode. Disse fant jeg på selvplukk. Forvarm ovnen på 225 grader, over og under varme.
 2. Her skal vi bruke en stor og skarp kniv så vær kjempe forsiktig, og bruk heller alternativ 2 om du ikke er komfortabel med denne metoden. Vi syns også metode 2 er enklere.
  Alt 1: Plasser maisen stående på fjølet og del maisen på langs rett ned i to. Deretter i to igjen slik at du får fire like store deler.
  Alt 2: Legg maisen liggende på fjølet, ha gjerne en papirbit eller lignende under slik at maisen ikke sklir frem og tilbake. Legg kniven på langs i midten av maisen og bruk en kjøkkenhammer for å banke ned på knivryggen, slik at du kommer igjennom maisen. Gjør det samme på begge halve du har fått, slik at du får fire biter til sammen.
 3. Kle et stekebrett med folie og legg på alle maisene. Bland sammen marinaden (sesamolje gir en god aroma, men har du ikke dette kan du bruke nøytral olje), og pensle jevne lag over maisekornene. Inn midt i ovnen og stekes i ca. 20-23 minutter. Disse kan også fint grilles eller legges oppi airfryer.
 4. I mellomtiden kan du blande sammen chilimajonesen og hakke opp litt vårløk eller koriander.
 5. Ta maisene ut fra ovnen og serveres varme eller lune med chilimajonesen og litt hakkede grønnsaker over. Drysse på med litt chiliflakes om du ønsker ekstra farge og spice, og gjerne litt lime for ekstra frisk smak.

TIPS:

 • Jeg bruker en mild og god soyasaus her, så om du bruker f.eks. Kikkoman, kan du redusere og smake til.
 • Ferske mais gir absolutt det beste resultatet til denne oppskriften.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*