Også kalt “com suon/ com thit suon”. Denne kjente street food-retten er en klassiker til lunsj eller middag i Vietnam. Denne passer godt på dager med full timeplan, hvor du trenger noe som holder deg mett lenge.
Denne kan også lages med kylling som du finner her :)
ingredienser for 2 porsjoner
- KJØTTMARINADE
2 nakkekoteletter
2 fed hakket hvitløk
1 hakket sjalottløk
2 ss oystersaus
2 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
1 ss sukker
1 ts sesamolje
1/2 ts pepper
- FISKESAUS
5 ss vann
2 ss fiskesaus
1 ss sukker
1 fed hvitløk
1/4 – 1/2 lime
Chili
- VÅRLØKSOLJE
2 vårløk i ringer
1 ss nøytral olje
1/4 ts salt
1/4 ts sukker
- TILBEHØR
Kokt ris
2 speilegg
Agurk
Tomat
FREMGANGSMÅTE
- Bland marinaden og legg kotelettene oppi. Du velger selv om du vil skjære bort beinet fra kotelettene. Mariner kjøttet i minst 1 time, eller la det ligge natten over i kjøleskapet.
- Lag fiskesausen ved å røre ut sukkeret i kokende vann og fiskesaus. Sett det kaldt til avkjøling. Finhakk hvitløk og chili og rør inn i den avkjølte væsken, og smak til med limesaft.
- Grill de ferdig marinerte kotelettene på grillen eller stekes i en stekepanne med litt olje på middels høy varme. Stek også to speilegg.
- Lag vårløkoljen ved å blande alle ingrediensene sammen og koke dem i mikrobølgeovn i 30–45 sekunder. Bland oljen godt sammen og smør den over kotelettene rett før servering. Hvis du ikke har mikrobølgeovn, kan du varme olje på middels varme, tilsette ingrediensene og røre i ca. 20–30 sekunder.
- Serveres med ris, syltede grønnsaker og friske grønnsaker.
Tips; Vi liker å legge litt av de syltede grønnsakene i fiskesausen for en ekstra frisk smak.
TIPS:
- Man bruker vanligvis svinekoteletter til denne retten, men jeg foretrekker nakkekoteletter, som er saftigere og mørere.
- Du kan fint kutte grønnsakene til sylte i tynnere skiver eller bruke mandolinjern for at det skal syltes raskere. Da holder 20-30 min. Kun gulrøtter fungerer også fint om du ikke finner reddik.
Ha en fin dag,
Klem TuTu