Vietnamesisk Grillede Koteletter Med Ris

Også kalt “com suon/ com thit suon”. Denne kjente street food-retten er en klassiker til lunsj eller middag i Vietnam. Denne passer godt på dager med full timeplan, hvor du trenger noe som holder deg mett lenge.

Denne kan også lages med kylling som du finner her :)

ingredienser for 2 porsjoner

  • KJØTTMARINADE
  • 2 nakkekoteletter

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 hakket sjalottløk

  • 2 ss oystersaus

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss fiskesaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • FISKESAUS
  • 5 ss vann

  • 2 ss fiskesaus

  • 1 ss sukker

  • 1 fed hvitløk

  • 1/4 – 1/2 lime

  • Chili

  • VÅRLØKSOLJE
  • 2 vårløk i ringer

  • 1 ss nøytral olje

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts sukker

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • 2 speilegg

  • Agurk

  • Tomat

  • Syltede grønnsaker

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland marinaden og legg kotelettene oppi. Du velger selv om du vil skjære bort beinet fra kotelettene. Mariner kjøttet i minst 1 time, eller la det ligge natten over i kjøleskapet.
  2. Lag fiskesausen ved å røre ut sukkeret i kokende vann og fiskesaus. Sett det kaldt til avkjøling. Finhakk hvitløk og chili og rør inn i den avkjølte væsken, og smak til med limesaft.
  3. Grill de ferdig marinerte kotelettene på grillen eller stekes i en stekepanne med litt olje på middels høy varme. Stek også to speilegg.
  4. Lag vårløkoljen ved å blande alle ingrediensene sammen og koke dem i mikrobølgeovn i 30–45 sekunder. Bland oljen godt sammen og smør den over kotelettene rett før servering. Hvis du ikke har mikrobølgeovn, kan du varme olje på middels varme, tilsette ingrediensene og røre i ca. 20–30 sekunder.
  5. Serveres med ris, syltede grønnsaker og friske grønnsaker.
    Tips; Vi liker å legge litt av de syltede grønnsakene i fiskesausen for en ekstra frisk smak.

TIPS:

  • Man bruker vanligvis svinekoteletter til denne retten, men jeg foretrekker nakkekoteletter, som er saftigere og mørere.
  • Du kan fint kutte grønnsakene til sylte i tynnere skiver eller bruke mandolinjern for at det skal syltes raskere. Da holder 20-30 min. Kun gulrøtter fungerer også fint om du ikke finner reddik.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*