Spicy Dumplings Med Nudler

Spicy dumplings må være en av våre favoritter her hjemme. Her får du en salt, søt og syrlig saus med moderat styrke som kan tilpasses, sammen med saftige dumplingsfyll. Har du det travelt, kan du enkelt kjøpe ferdiglagde dumplingsark for å spare tid, eller kjøre på med hjemmelaget deig for en helgeaktivitet 🙂

Ingredienser til 20 dumplings

  • FYLL
  • 200 g kjøttdeig av storfe

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1 ss vann

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts oystersaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts sukker

  • 1/4 ts revet ingefær

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • SPICY SURSØT SAUS
  • 2 ss olje til steking

  • 2 hakket vårløk

  • 1 hakket spisspaprika (ca. 100 g)

  • 1/2 hakket løk/rødløk

  • 5 ss soyasaus

  • 3 ss brunt sukker

  • 2 ss østersaus

  • 2 ss kinesisk svart eddik / eddik 5%

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts chili olje

  • TILBEHØR
  • Dumplings ark / hjemmelaget her

  • Eggnudler for ca. 4-5 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-2020-09-09-kl.-11.24.49.png
  1. Start med å kombinere alle ingrediensene til fyllet og la det marineres i minst 30 minutter. Du kan også fint lage fyllet kvelden før.
  2. Kok opp nudler, skyll godt med kaldt vann når de er ferdig kokte og over på et dørslag til avrenning.
  3. Bruk denne oppskriften for å se hvordan du kan brette dumplingsene. Eller her om du ønsker hjemmelaget dumplings ark. Her har jeg ca. 1/2 ss med fyll i hver, men du kan justere mengden selv.
  4. Dampes i ca. 10-12 minutter i bambus eller andre dampkokere. Lager du arkene fra bunnen av, anbefales det å koke de som oppskriften lenket til over.
  5. Forbered alle grønnsakene mens dumplingsene kokes/dampes. Bland også sammen soyasaus, brunt sukker, østersaus, svart eddik, sesamolje og chiliolje i en bolle.
  6. Fres grønnsakene i ca. 2 min på medium høy varme med olje. Tilsett sausen og la den puttre i ca. 2-3 min. Skru varmen til medium og vend inn dumplingsene inn i noen minutter slik at de er godt dekket med saus.
  7. Her kan du enten blande inn nudlene, eller ha nudler i hver bolle og tilsett dumplings og sausen over.

Ta gjerne en titt på flere dumplings her.

TIPS:

  • Ferdiglagde dumplingsark/gyoza ark anbefales fra merket Happy Belly som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Alle sauser brukt er fra merket Lee Kum Kee, bortsett fra kinesisk svart eddik fra merket Chinkiang.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*