Annonse; SALMA
I forrige uke kunne jeg stolt fortelle om mitt samarbeid med SALMA. Et produkt vi bruker mye her hjemme både til oppskrifter og hverdags måltider. Hos salma.no kan du nå finne 7 av mine eksklusive retter laget til dem, med en god kombinasjon av enkle hverdagsretter og delikate sushi oppskrifter.
Først ut hos meg er denne friske og lekre pokebowlen som lages på maks 15-20 min. Perfekt til en mandag og ellers i travle dager! Sunne og gode smaker der du kan variere og tilpasse ingrediensene etter hva du har i kjøleskapet. Serveres med min klassiske ponzusaus som gir en ekstra frisk smak til denne retten 🙂
Ingredienser for 2 boller
200 g SALMA lean back loin
250 g ukokt ris/sushi ris
150 g edamamebønner
1 nori ark klipt i 8 firkanter
1 mango i terninger
1 avokado i terninger
1/2 løk i tynne skiver
1 pk wakame
2 sitronbåter
1 ss sistede sesamfrø
- PONZUSAUS
2 ss soyasaus
1 ss sukker/annen søtning
1 ss eddik (7%)
1 ss lime eller sitronsaft
1 ss kaldt vann
FREMGANGSMÅTE:
- Kok risen etter anvist på pakken. Bland sammen ponzusausen og settes kald i kjøleskapet.
- Forbered alle grønnsakene. Skjær laksen i små terninger og ha i en bolle sammen med løken. Her kan du velge å enten marinere laksen i ponzusausen, eller bare tilsette sausen ved servering.
- Når risen er klar, danderer du alle ingrediensene fint ved siden av hverandre i to boller. Dryss over med litt ristede sesamfrø. Om du i trinn to ikke allerede har marinert laksen, kan du tilsette ponzusausen og server gjerne med noen sitronbåter.
TIPS:
- Varier gjerne grønnsaker etter hva du foretrekker og har hjemme.
- Ønsker du litt spicy versjon kan chilimajones eller sriracha være godt til.
Ha en fin dag,
Klem TuTu