Pad Thai Med Kylling

Pad thai gai som denne thai nudelen også er kalt for, er en balansert, smakfull, enkel og nudelrett, bestående av kylling og grønnsaker. Den syrlige tamarindsausen tilfører den friske smaken som gjør denne retten ekstra fristende. Jeg har tidligere både delt denne med scampi og vegetarisk versjon som du finner her.

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 400 g pad thai nudler (rice sticks)

 • 400 g kyllingbryst

 • 50-100 g asiatisk gressløk

 • 3 sammenpisket egg

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 1 pakke bønnespire

 • 1 revet gulrot

 • Knuste ristede peanøtter

 • Limebåter

 • 4 ss olje til steking

 • 1/2 ts salt

 • PAD THAI SAUS
 • 200 g palmesukker

 • 100 g vann

 • 6 ss tamarind paste

 • 4 ss fiskesaus

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å koke opp rundt 2 liter vann i en stor kjele, eller så mye som dekker nudlene. Når vannet fosskoker, drar du kjelen av platen og legger nudlene oppi. Disse skal bløtes i ca. 3-4 minutter. Sil ut vannet og skylles med kaldt vann. Vi ønsker nudlene fortsatt litt harde, slik at de kan trekke i seg sausen senere uten å bli for bløte.
 2. Varm en kjele på medium høy varme og smelt sammen palmesukker, vann, tamarind paste og fiskesaus. Rør så sukkeret løser seg opp (om du bruker kompakt palmesukker, kan du gjerne banke/hakke opp i mindre biter først). Når det begynner å koke, lar du den koke i ytterligere 3-4 minutter til. Settes til side.
 3. Del kyllingen i tynne skiver. Bruk gjerne en stor wokpanne eller stor nonstick kjele. Varm opp 2 ss olje på middels høy varme og fres hvitløk til gyllen. Tilsett kylling og salt og stekes til gjennomstekt. Legg kyllingen over på et fat.
 4. Skru varmen opp på høy og tilsett 2 ss olje. Vend nudlene oppi oljen i noen få minutter før du tilsetter sausen. Bland jevnlig slik at sausen kan trekke seg inn i ca. 3 min, til det bare er litt saus igjen.
 5. Senk varmen til middels høy og skyv nudlene over på den ene siden i pannen. Tilsett de sammenpiskede eggene på den andre siden (dersom pannen din ikke er non stick, kan du trenge litt olje). La dem steke i ca. 2–3 minutter, mens du skyver den litt frem og tilbake. Når eggene blir faste, deler du dem opp i mindre biter, før du blander alt sammen.
 6. Ha helt til slutt legger du tilbake kyllingen og ha oppi gulrøtter, bønnespirer, og kinesisk vårløk. Bland en siste gang. Spar gjerne litt på de to sistnevnte om du ønsker å ha de som tilbehør slik som på bildet.
 7. Serveres med limebåter og ristede peanøtter. Smak til med litt thai chili flakes om du ønsker spicy.

TIPS:

 • Palmesukker finnes både i runde former (kompakte) og i krukke i mykere form. Begge kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Nudler til pad thai kan kjøpes fra asiatiske butikker. De finnes gjerne i ulike størrelser og her bruker jeg medium.
 • Tamarind saus kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker og her bruker jeg merket Pantai. Bruker du andre merker må du smake til i sausen.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*