Mie Goreng

En av mine favoritt instant-noodles!! Denne populære indonesiske stekte nudelen finnes det uttalige av gode versjoner av. I dag deler jeg en superenkel og rask oppskrift som vi pleier å lage her hjemme. Disse nudlene er velsmakende, rund og søt i smaken, og faller derfor garantert i smak hos både store og små 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • 400 g nudler (les tips)

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1 hakket sjalottløk

  • 300 g kyllingbryst/lårfilet

  • 200 g hodekål i skiver

  • 200 g bønnespire

  • 3 sammenpisket egg

  • 2 asiatisk vårløk/ vanlig vårløk

  • 2 ss olje til steking

  • Chili i skiver (til garnityr)

  • Limebåter (valgfritt)

  • SAUS
  • 5 ss soyasaus

  • 3 ss kechap manis

  • 2 ss ketchup

  • 1 ss østerssaus

  • 1/2 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å koke nudelen til al dente og skyll godt med kaldt vann. Settes over et dørslag til avrenning. Bland også sammen sausen og smak gjerne til med 2 ss ketchap manis først, for å se hvor søtt du ønsker).
  2. Del kyllingen i spisespore biter. Varm 2 ss olje på middels høy varme og fres hvitløk og sjalottløk sammen. Når de er gylne, tilsetter du kyllingen og steker til gjennomstekt.
  3. Ha oppi hodekål og stekes i ca. 1 minutt. Skyv alt til side slik at halve pannen er tom. Tilsett eggene oppi den tomme siden og la de stekes til faste i formen. Bruk stekespaden og brekk oppi mindre biter før du blander sammen med resten i pannen.
  4. Ha deretter oppi nudler, bønnespirer, vårløk og sausen. Bland alt godt opp slik at nudlene blir varme og gode, så er retten klar til servering med litt chili og lime båter om du foretrekker det.

TIPS:

  • Diverse asiatiske matbutikker selger tørket nudler som står «mie goreng» på (400 g). Finner du ikke dette kan du bruke andre eggnudler til retten.
  • Kylling kan også byttes ut med andre proteiner og retten kan lages helt vegetar med kun grønnsaker.
  • Ketchap manis kan kjøpes både på vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*