En av våre favoritt grillretter denne sommeren 🙂 Denne er inspirert av “biff satay” fra boka og tidligere på bloggen her, men i dag har vi byttet den syrlige peanøttsausen med denne spicy, kremet versjonen med deilig kokosmelk base. Disse er så utrolig enkle å lage, og du kan fint marinere alt på kvelden før, og bare steke i stekepannen eller i ovnen dersom du ikke ønsker å grille 🙂
spicy peanøttsaus i stedet, skrive tilsette mer curry om du ønsker sterkere.
Ingredienser TIL CA. 16 SPYD
- BIFF MARINADE
600 g biff entrecote
2 fedd hakket hvitløk
1 hakket sjalottløk
1 hakket sitrongress
2 ss østerssaus
1 ss soyasaus
1 ss honning
1 ss sukker
1 ss nøytral olje
1 ts fiskesaus
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
- PEANØTTSAUS
250 ml kokosmelk
2 ss crunchy peanøttsmør
1 ss red curry paste
1 ss sukker
2 ts fiskesaus
1 ts hvit eddik 7%
Ristede peanøtter/frityrstekt løk som topping
- ANNET
Rødløk
Agurk
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å blande sammen marinaden til biffen i en bolle. Kutt opp biffen på skrå slik at du får litt større, men tynne stykker på maks 0,5 cm. Legg biffen oppi marinaden, bland godt og marineres i minst 30 min eller kvelden før.
- Legg også grillspyd i vann i minst 15 min slik at de ikke blir brentE under grillingen. Jeg bruker yakitori spyd som er litt kortere enn vanlig spyd.
- Lag peanøttsausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en kjele. La den få et oppkok på middels høy varme i ca. 1-2 minutter. Her kan du tilsette ekstra red curry om du ønsker sterkere. Denne kan serveres både varm eller lun.
- Tre biffen inn i grillspydene. Klem kjøttet litt flatt ut på spydet, slik at de blir jevn og raskere grillet. Grilles på begge sider til gjennomstekt, eller stekes på stekepannen (evt. stekes uten spyd).
- Disse kan serveres med ris, nudler eller grønnsaker om ønskelig. Vi foretrekker agurk og løk dippet i peanøttsausen for det friske elementet.



TIPS:
- Entrecôte anbefales på det varmeste siden det er fettkilder som gjør at kjøttet ikke blir tørt.
- Jeg bruker red curry paste fra merket Aroy-d, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan fint også bruke den samme marinaden til svin, kylling eller vegetar alternativer som tofu og sopp.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu