Biff Grillspyd Med Spicy Peanøttsaus

En av våre favoritt grillretter denne sommeren 🙂 Denne er inspirert av “biff satay” fra boka og tidligere på bloggen her, men i dag har vi byttet den syrlige peanøttsausen med denne spicy, kremet versjonen med deilig kokosmelk base. Disse er så utrolig enkle å lage, og du kan fint marinere alt på kvelden før, og bare steke i stekepannen eller i ovnen dersom du ikke ønsker å grille 🙂

spicy peanøttsaus i stedet, skrive tilsette mer curry om du ønsker sterkere.

Ingredienser TIL CA. 16 SPYD

  • BIFF MARINADE
  • 600 g biff entrecote

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1 hakket sjalottløk

  • 1 hakket sitrongress

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1 ss sukker

  • 1 ss nøytral olje

  • 1 ts fiskesaus

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • PEANØTTSAUS
  • 250 ml kokosmelk

  • 2 ss crunchy peanøttsmør

  • 1 ss red curry paste

  • 1 ss sukker

  • 2 ts fiskesaus

  • 1 ts hvit eddik 7%

  • Ristede peanøtter/frityrstekt løk som topping

  • ANNET
  • Rødløk

  • Agurk

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å blande sammen marinaden til biffen i en bolle. Kutt opp biffen på skrå slik at du får litt større, men tynne stykker på maks 0,5 cm. Legg biffen oppi marinaden, bland godt og marineres i minst 30 min eller kvelden før.
  2. Legg også grillspyd i vann i minst 15 min slik at de ikke blir brentE under grillingen. Jeg bruker yakitori spyd som er litt kortere enn vanlig spyd.
  3. Lag peanøttsausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en kjele. La den få et oppkok på middels høy varme i ca. 1-2 minutter. Her kan du tilsette ekstra red curry om du ønsker sterkere. Denne kan serveres både varm eller lun.
  4. Tre biffen inn i grillspydene. Klem kjøttet litt flatt ut på spydet, slik at de blir jevn og raskere grillet. Grilles på begge sider til gjennomstekt, eller stekes på stekepannen (evt. stekes uten spyd).
  5. Disse kan serveres med ris, nudler eller grønnsaker om ønskelig. Vi foretrekker agurk og løk dippet i peanøttsausen for det friske elementet.

TIPS:

  • Entrecôte anbefales på det varmeste siden det er fettkilder som gjør at kjøttet ikke blir tørt.
  • Jeg bruker red curry paste fra merket Aroy-d, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan fint også bruke den samme marinaden til svin, kylling eller vegetar alternativer som tofu og sopp.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*