XO Stekt Nudler Med Kylling

Japchae som er koreanske stekte søtpotet nudler med kjøtt og grønnsaker, er blant mine favoritt stekte nudler. I dag har jeg brukt den chewy og gode nudelen som inspirasjon, men byttet ut med en smaksrik xo-sauce. Denne har en velsmakende og rund umami smak, og passer derfor godt til både nudler, ris og sjømat. Her kan du fint bruke proteiner og grønnsaker etter egne preferanser og eggnudler eller andre type nudler funker også fint 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 400 g søtpotet nudler

  • 6-7 shitake sopp eller annen aromatisk sopp ( les tips)/ eller andre aromatiske sopper

  • 3-4 vårløk i deler

  • 2 gulrøtter i skiver

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • KYLLING
  • 600 g kylling lårfilet

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ts soyasaus

  • 1/2 ts pepper

  • SAUS
  • 3 ss xo-sauce

  • 3 ss østerssaus

  • 2 ss vann

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • ANNET
  • 3 ss olje til steking

  • Ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

  1. Dersom du bruker tørket shitake sopp, kan du bløte dem i vann kvelden før, eller ha de oppi en stor bolle og helle kokende vann over. Dekk med et lokk og la de bløtes i ca. 20-30 min, før du skyller over godt med kaldt vann, klemmer ut vannet og deles i skiver.
  2. Kok deretter opp søtpotet nudelen slik at den fortsatt er al dente. Skylles godt med kaldt vann, og klipp gjerne opp i litt kortere deler så vi kan blande enklere opp senere. Bland også sammen sausen.
  3. Del kyllingen opp i spisestore biter. Varm opp olje på middels høy varme og stek kyllingen sammen med hvitløk til gjennomstekt.
  4. Ha oppi østerssaus, soyasaus, pepper, sopp og gulrøtter og blandes godt opp i ca. 2-3 minutter til.
  5. Tilsett nudler og blandes opp i noen minutter slik at nudelen blir varm igjen, før du tilsetter sausen og vårløk.
  6. Bland godt opp slik at sausen trekker seg inn i nudelen i noen minutter, så er denne klar. Topp gjerne med litt ristede sesamfrø om ønskelig.

TIPS:

  • Japchae/søtpotet nudler kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. De er større og mer chewy enn glassnudler, og fargen er ofte grå-aktig.
  • XO-sauce kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*