Vietnamese Fried Chicken

Eller “gà chiên nước mắm ” – fritert kylling med fiskesaus, er definisjonen på “finger-lickin-good” i mine øyner! Her får du sprøestekte kylling som er vendt i en sticky og karamellisert fiskesaus. Balansen av det søte, salte og god umami smak fra fiskesausen gjør disse helt uimotståelige.

Det ble alltid en liten fest rundt middagsbordet hver gang mamma lagde disse. Kyllingvinger og klubber har alltid vært min favoritt, og den herlige glazen rundt gjorde at jeg i tillegg kunne spise mye ris og grønnsaker til. Lyst å prøve noe nytt til middag? Disse vil garantert falle i smak både hos store og små 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • MARINADE
 • 20 kylling klubber (les tips)

 • 20 kylling vinger

 • 1 ss asiatisk buljongkrydder

 • 1/2 ss sukker

 • 1 ts fiskesaus

 • 1/2 ts pepper

 • FRITYRSTEKING
 • 100 g maisenna

 • Raps eller frityrolje til steking

 • SAUS
 • 4 fedd hakket hvitløk

 • 1/2 – 1 løk i skiver

 • 2-3 ss sukker (les tips)

 • 2 ss fiskesaus

 • 2 ss olje

 • 1/2 ts svart pepper

 • ANNET
 • Kokt ris

 • Salat, agurk, tomater

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Tørk av klubbene og vingene for vann og mariner i ca. 10-15 min. Du kan fint bruke kun en av delene om du ikke ønsker blanding.
 2. Bland godt med maisenna og frityrstekes i ca. 13-15 min, frem til de er gyllenbrune og sprø. Tips; dersom du ikke har en stor nok panne til å steke alt med en gang, kan du gjerne steke vingene og klubbene hver for seg i to omganger. Vend da inn kun halvparten med maisenna av gangen. Legg de over på en rist til avrenning.
 3. Varm en panne med 2 ss olje på middels høy varme. Tilsett, hvitløk, fiskesaus og sukker (les tips), og la blandingen få et oppkok, smelte sammen og få en fin karamellfarge i ca. 2 min.
 4. Senk varmen ned til lav og vend kyllingen og løken godt oppi. Etter noen minutter vil sausen trekke seg inn, og være klar til å serveres med ris og gjerne noen friske grønnsaker til.

TIPS:

 • Du kan fint bruke kun klubber eller vinger. Disse kan kjøpes frosne på vanlig dagligvare.
 • Jeg bruker fiskesaus fra merket Chinsu, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Denne har en rund og velbalansert smak. Bruker du andre fiskesauser med saltere smak som f.eks. Cha Trang brand, må du smake til med sukkermengden.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Hei, så på Instagram videoen din i går at du stekte hvitløk sammen med sausen. Er dette i begynnelsen med oljen eller når alle ingrediensene er sammen? Du nevnte ingen hvitløk i beskrivelsen din, kun i oppskriften.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*