Matcha Islatte

Matcha er grønne teblader som er malt til pulver, og som løses opp i vann med en visp. Det er denne teen man bruker i japanske teseremonier. Matchapulveret kan også brukes både i matlaging, i baking og til annen drikke. Her får du oppskriften på en kald og forfriskende islatte med matcha, fullpakket med deilig smak og de sunne næringsstoffene fra grønn te. Den er også nydelig å se på – og den tar nesten ingen tid å lage.

Denne forfriskende og kremet matcha isteen har jeg spart lenge som en ekslusiv oppskrift fra boka mi. Med det fine sommerværet er det endelig på tide å dele den 🙂 Boka mi kan forresten bestilles her på maks rabatt nå!

Ingredienser 2 glass

 • 5 ss kokende vann

 • 2 ss vaniljesirup eller annen søtning

 • 4 ts matcha pulver

 • Melk

 • Knuste isbiter

FREMGANGSMÅTE

 1. Hell matchapulver i en skål og tilsett kokende vann. Bruk den spesielle matchavispen av bambus eller en ballongvisp til å løse opp pulveret. Bland inn vaniljesirup og fordel blandingen i to glass.
 2. Fyll opp glasset med isbiter, gjerne knuste for marmonering. Hell melk over isen og la den blande seg med matchaen. Bland godt, og smak til om du trenger mer melk eller sirup.

TIPS:

 • Hvis du knuser isbitene, får du en tydeligere marmorering når den hvite melken helles over den grønne teen.
 • Du kan velge melk og søtningsmiddel etter eget ønske.
 • Vanilje sirup kan kjøpes fra diverse daligvare butikker. Jeg har brukt de flaskene som er ment som smakstilsetning i kaffe.
 • Matchapulver kan kjøpes fra diverse te-butikker i pulver form eller helsekost butikker. En god matcha skal ha “vibrant” og frisk grønnfarge, og ikke oliven-grønn eller brun-grønn. med søt og god te-aroma. Jeg bruker Red Cap Baker Matcha Powder, som er kjøpt fra Asia.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

4 Comments

 1. Må det være kokt vann ?

 2. Lager du vaniljesirupen selv?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*