I dag deler jeg grunnoppskriften på nigiri som kan brukes til ulike typer fisk og sjømat. I tillegg til aburi, som er navnet på en type sushi der sjømaten blir lett flambert. Dette bringer frem en herlig røyksmak på fiskekjøttet. Aburi passer godt til dem som venner seg til å spise sushi, siden fisken er «lettgrillet» på toppen og ikke helt rå. Sistnevnte er favoritten her hjemme 🙂
Denne oppskriften er hentet fra boka mi, som du kan bestille på maks rabatt her.
Ingredienser
200 g laks av sushi kvalitet
Chilimajones (2 ss majones + 1 ss Sriracha)
Wasabi, soyasaus og ingefær
FREMGANGSMÅTE
- Start med å lage sushi risen som denne oppskriften. Du kan enten koke halv porsjon, eller bruke den resterende halvdelen til å lage maki eller annet nigiri.
- Del laksen i nigiribiter på 4×7 cm store biter, ca. 0,5 cm tykke.
- Ta ca. 1,5 ss ris og form den i hånden som en oval. Her kan du også smøre på litt wasabi om ønskelig. Legg laksen over risen og klem de lengste kantene nedover risen slik at du får en jevn og fin nigiri.
- Til aburi flamberer du fisken lett med en gassbrenner eller crème brûlée-brenner. Topp gjerne med litt chilimajones.
- Server med soyasaus, ingefær og wasabi.
TIPS
- Du kan også bruke andre typer fisk og skalldyr, som kveite, havabbor og tunfisk. Tynne skiver av avokado er også helt nydelig på nigiri.
- Teriyaki saus over aburi er også helt nydelig om du foretrekker det.
Klem TuTu