Grillet Laks Med Honning Og Sitronsaus

Annonse Gulskogen Senter

En enkel, rask og god sommermiddag som tar deg maks 15 min å lage. Denne nydelige lakseretten har en sammensetning av søt, salt og syrlig honning saus som fremhever de friske smakene. Sammen med ris og edamame bønner eller valgfri grønnsaker, får du en herlig grillmiddag i det fine været for hele familien.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 4 laksefileter

  • Salt

  • Pepper

  • Edamame bønner eller valgfri grønnsaker

  • Kokt ris

  • 2 ss nøytral olje

  • SAUS
  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1 dl vann

  • 3 ss soyasaus

  • 2-3 ss flytende honning

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss sitronsaft

  • 1 ss maisenna

  • 1 ts sesamolje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å salte og peppre laksen lett på begge sider, før du legger dem på grillen. Her velger du selv hvor lenge du griller etter om du ønsker den litt rosa i midten eller gjennomstekt. Legg laksen over på et fat.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen utenom hvitløken i en bolle. Smak til med honning. Varm en panne med 2 ss olje på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stekes til gylne med den resterende oljen.
  3. Senk varmen til middels og hell inn sausen. La den putre i ca. 30 sek – 1 min til den tykner noe, så er den klar.
  4. Du kan enten helle sausen direkte over laksen, eller servere som en saus på bordet. Dryss gjerne på med litt hakket vårløk eller koriander, og ha noen sitronbåter ved siden av og serveres med ris, nudler eller grønnsaker.
  5. Av grønnsaker passer denne retten godt sammen med edamame (varme i mikroen eller dampe opp), brokkoli, sukkererter, pak choy, asparges eller lignende. En frisk salat med f.eks. agurk eller tomater er også nydelig til.

TIPS:

  • Edamame bønner kan kjøpes i frysedisken på vanlig daglivare.
  • Denne sausen er også helt nydelig til grillkjøtt og grønnsaker.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*