Grillet Kylling Med Nudler Og Peanøttsaus

Ekte sommermat med herlige grill-smaker, friske grønnsaker og kremet peanøttsaus. Denne komboen med risnudler og syltede gulrøtter må være en av våre go-to på sommeren. Denne tar deg kort tid å lage, og bringer appetitten tilbake selv når det er fuktig og varmt ute. Her kan du også variere proteiner og grønnsaker selv for å lage din egen smakfulle nudelbolle 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • KYLLING MARINADE
  • 600 g kylling overlår

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1 hakket sjalottløk

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1 ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • PEANØTTSAUS
  • 250 ml kokosmelk

  • 2 ss crunchy peanøttsmør

  • 1 ss red curry paste

  • 1 ss sukker

  • 2 ts fiskesaus

  • 1 ts hvit eddik 7%

  • Ristede peanøtter/frityrstekt løk som topping

  • SYLTEDE GULRØTTER
  • 2 gulrøtter i tynne strimler(gjerne mandolin)

  • 2 ss hvit eddik (7%)

  • 2 ss sukker

  • 1/4 ts salt

  • ANNET
  • Kokte risnudler for 4 porsjoner

  • 1/2 agurk i tynne strimler

  • Salat

  • Lime

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å marinere kyllingen med alle ingrediensene til marinaden i minst 30 min. Denne kan fint lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet.
  2. Deretter kan du sylte gulrøtter og la den ligge i minst 20-30 min. Denne kan også syltes i forveien og varer opptil to uker i kjøleskapet.
  3. Kok opp risnudler, skyll godt med kaldt vann og la vannet renne av seg i en rist. Forebred også grønnsakene.
  4. Lag peanøttsausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en kjele. La den få et oppkok på middels høy varme i ca. 1-2 minutter. Smak til med fiskesaus før du slår av varmen. Denne kan serveres både varm eller lun.
  5. Grill eller stek kyllingen med litt olje til gjennomstekt på hver side. Del opp i passelige store biter. Ha risnudler nederst i en bolle, topp med grønnsakene, syltede gulrøtter og kylling. Fordel peanøttsausen og dryss over med litt ristede peanøtter/frityrstekt løk og noen dråper sitron om ønskelig.

TIPS:

  • Du kan fint også bruker kyllingbryst eller overlår. Andre proteiner funker også fint med marinaden.
  • Anbefales å kjøpe risnudler fra asiatiske matbutikker. Eggnudler kan også brukes.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*