Bingsu Med Mochi Og Frukt

Bingsu er en frisk, kremet og smakfull koreansk dessert, perfekt for sommervarmen. Denne består tradisjonelt av shave ice/melk, frukt, søte bønner og koreansk mochi. I dag har jeg laget en super enkel versjon, der du ikke trenger maskin til å få shave ice konsistensen. Bli med å lage denne enkle og gode desserten her 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 6 dl melk

 • Søt kondensert melk (gjerne kald)

 • Jordbær

 • Mango (gjerne pakistanske)

 • MOCHI
 • 3 ss glutinous rice flour

 • 2 ss vann

 • 1 ss sukker

 • Potetmel/maisenna

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å ha melken i en lufttett boks. Anbefales å bruke en som er avlang slik at melken fryser ned raskere og enklere å skrape isen senere.
 2. Legg boksen i fryseren i minst 2 timer eller til gjennom frossent. Jeg pleier å legge boksen kvelden før, så er den klar til dagen etter.
 3. Videre kan du lage mochi (PS! På bildet har jeg brukt ferdiglaget mochi som du kan kjøpe fra asiatiske matbutikker) om du også elsker den chewy og myke konsistensen i din shave ice. Bland sammen glutinous rice flour, vann og sukker i en bolle og dekk over med plastfolie. Inn i mikroen på 800 watt i 30 sekunder. Bruk en slikkepott og rør sammen blandingen før du setter den inn i 10 sek til. Bland godt en siste gang før du strør et godt lag med potetmel og velter deigen ut på benken.
 4. Strø potetmel/maisenna også over deigen og klem ut til en firkant med ca. 1 cm tykkelse. Deles deretter opp i 1×1 store terninger, eller større om du ønsker det. Avkjøles i en lufttett boks i minst 15 min i kjøleskapet. Lager du denne flere timer i forveien kan de avkjøles på kjøkkenbenken.
 5. Del opp all frukten rett før servering i små terninger. Her kan du variere og bytte ut med de du foretrekker som f.eks. kiwi, melon, druer osv.
 6. Dersom du ikke bruker shave ice maskin, kan du følge denne metoden; Ta ut den frosne melken og la den tine i ca. 5-10 min, etter hvor varmt det er i rommet. Bruk en gaffel og skrap melken bortover, slik at du får en shave ice konsistens. Dersom du ikke skal lage til 4 stk med en gang, skraper du kun det du skal spise. Resten legges tilbake i fryseren. 
 7. Legg et lag med frossen melk i en skål, og press hardt ned slik at den blir kompakt. Dryss på med kondensert melk og frukt. Det er den kondenserte melken som gjør desserten søt, så smak gjerne til. Topp med mochi og serveres med en gang 🙂

TIPS:

 • Søt kondensert melk kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker og dagligvare ved bakeavdelingen.
 • Jeg bruker helmelk, men lett eller ekstra lett funker også fint. Du kan også prøve med andre laktosefrie melk.
 • Som nevnt over kan du fint bruke kun f.eks. jordbær, mango eller kiwi, eller bytte ut med andre frukt og bær.
 • Glutinous rice flour er ikke det samme som rice flour og skal ikke forveksles når man lager mochi. Dette melet kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Klem TuTu

4 Comments

 1. Hei, hvis man ikke har mico kan man lage den på en annen måte?

  • Heisann, akkurat her brukte jeg ferdiglagde mochi, men har sett at man kan dampe eller steke opp deigen også til den blir mer gjennomsiktig i fargen. Dette har jeg dessverre ikke testet før, men finnes mange gode fremgangsmåter på nett 🙂

 2. Anne Mette

  Dette så spennende ut ☺️ Men hva slags melk bruker du?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*