Thai Bubble Tea

Hva frister mer enn en iskald drikke i varmen? I dag deler jeg denne nydelige sammensetningen av thai iste og søte boba perler 🙂 Vår nye favoritt som er frisk, kremet og fullpakket av nydelige smaker og farger. Her kan du både bruke ferdiglagde boba perler fra asiatiske matbutikker, men anbefales virkelig på det sterkeste å lage kulene selv slik at de holder seg myke, chewy og gode lengre 🙂

Husk å melde deg på her om du ønsker å vinne boka mi 🙂 Jeg deler ut 6 kokebøker med personlig hilsen.

Ingredienser for 4 glass

 • THAI ISTE
 • 9 ss thai tea mix

 • 7 dl vann

 • 4 ss søt kondensert melk

 • 2-3 ss sukker

 • Ca. 2-3 ss melk som topping til hvert glass

 • En liten klype salt (valgfritt)

 • Isbiter

 • BOBA PERLER
 • Oppskriften her

 • 1 ts bakekakao

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å lage boba perlene som angitt i ingredienserlisten. Den eneste forskjellen her, er at jeg tilsetter bakekakao i stedet for sort konditorfarge, for å oppnå den fine brunfargen. Begge alternativene funker fint, og tilsettes i samme trinn.
 2. Mens perlene kokes de første 20 minuttene, kan du blande sammen teen, slik at den rekker å kjøle seg ned til romtemperatur eller kald for å holde på smaken lengst mulig når vi tilsetter is. Denne kan fint lages kvelden før også.
 3. Ha teen oppi en tepose og hell over 7 dl med kokende vann. La den trekke i 3-7 minutter etter hvor mørk du foretrekker teen. Har du ikke pose, kan du også helle vannet direkte over teen i en bolle, la den trekke og bruke en sil for å sile ut teen til den blir klar.
 4. Tilsett sukker og kondensert melk, og viktig å smake til etter hvor søtt du ønsker. Thai iste skal være kremet, søt og god i smaken. Jeg syns også en liten klype salt hjelper å balansere den søte teen og fremhever smakene, men her velger du selv. Settes kald.
 5. Når perlene er ferdig kokt som i oppskriften, vender du sammen med sukker og lar den trekke i minst 15 min, og kan fint lages flere timer i forveien så lenge den brukes opp samme dag.
 6. Fordel kulene i 4 glass og tilsett rikelig med isbiter over. Hell over med teen og topp med 2-3 ss med melk for å balansere den søte smaken og for å få marble effekten. Her smaker du til selv 🙂
 7. Blandes godt opp slik at du får en kald og god bubble tea. PS! Serverer du mens perlene fortsatt er varme, vil de bli mer chewy så fort du blander med is og drikken.

TIPS:

Ha en fin helg, og husk å delta på konkurransen min her.
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*