Pad Thai Med Scampi

Disse velkjente thainudlene serveres ofte som gatemat, i Asia og alle andre steder. I denne versjonen bruker jeg tofu og scampi, som passer godt sammen med den søte, salte og syrlige tamarindsausen. Pad thai er blant de mest populære nudel-rettene her hjemme, og vår faste take-away rett før vi endelig lærte oss å lage den selv 🙂

Denne versjonen er hentet fra kokeboka mi, som denne uken markerer sin 15.uke i strekk etter lanseringen, takket være dere 🙂 Tenk at over 3 mnd senere, så mange nye bøker som har kommet, ligger den fortsatt blant Norges mest solgte bøker! Jeg er så ubeskrivelig takknemlig at min første bok har falt sånn i smak hos dere, og alle fine tilbakemeldinger jeg er å få daglig <3 For dere som har spurt hvor boka er til å finne; den selges hos alle bokhandlere, og kan også bestilles HER på maks rabatt.

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 24 scampi

 • 300 g pad thai nudler (rice sticks)

 • 200 g fast tofu i terninger

 • 2 sammenpisket egg

 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 1 pakke bønnespirer

 • 10 stilker kinesisk gressløk i 4 cm lange biter (evt. gressløk eller vårløk)

 • Knuste ristede peanøtter

 • Limebåter

 • Nøytral olje til steking

 • PAD THAI SAUS
 • 200 g palmesukker

 • 1 1/2 dl vann

 • 3 1/2 ss fiskesaus

 • 3 ss tamarindpasta (les tips)

FREMGANGSMÅTE

 1. Start med å bløte opp pad thai-nudler. Jeg bruker en stor kjøkkenbolle og heller kokende vann rett over nudlene. La ligge i 3–4 minutter og skyll dem i kaldt vann. Nudlene skal fortsatt være litt harde.
 2. Bank eller hakk opp palmesukkeret, og ha det oppi en kjele med vann, tamarindpasta og fiskesaus på middels varme. Rør til palmesukkeret er oppløst: Det tar kortere tid dess mer finhakket palmesukkeret er. La sausen småkoke i 3–4 minutter og ta den av platen.
 3. Fres hakket hvitløk i 2 ss olje på middelshøy varme. Ha scampiene oppi og stek i noen få minutter på hver side til de er gjennomstekt, og la dem hvile på en tallerken.
 4. Stek tofuen i 3–4 minutter i ca. 2 ss olje til den får en fin brunfarge. Skru opp varmen til høy og tilsett nudlene og pad thai-sausen, og bland godt.
 5. La sausen trekke inn i noen minutter og mykne opp nudlene. Når sausen nesten er helt trukket inn, senker du varmen til middels og skyver nudlene bort til den ene halvdelen av pannen.
 6. Hell eggene i den tomme delen av pannen og la dem steke i ca. 2–3 minutter. Del eggene i mindre biter, før du blander alt sammen.Ha oppi scampiene sammen med bønnespirer og kinesisk gressløk. Bland godt og server med limebåter, chiliflak og hakkede peanøtter.

TIPS

 • Jeg bruker TRS sin konsentrerte tamarindpasta, som er mørk og tykk. Tamarindpasta kommer i mange ulike konsistenser, og det er forskjell på hvor syrlige de er. Bruker du thai tamarind sauser er det viktig å smake til, gjerne med rundt 2 ss først.
 • Du kan servere bønnespirene og gressløken i egne skåler ved siden av så alle kan velge hvor mye de vil ha selv – det samme med lime, chili og peanøtter.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Er det noe feil med oppgitt mengde palmesukker? Vi mer enn halverte mengden, men nudlene smakte nærmest som godteri. Neste gang kommer jeg nok til å gå for 20-40g isteden.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*