Disse velkjente thainudlene serveres ofte som gatemat, i Asia og alle andre steder. I denne versjonen bruker jeg tofu og scampi, som passer godt sammen med den søte, salte og syrlige tamarindsausen. Pad thai er blant de mest populære nudel-rettene her hjemme, og vår faste take-away rett før vi endelig lærte oss å lage den selv 🙂
Denne versjonen er hentet fra kokeboka mi, som denne uken markerer sin 15.uke i strekk etter lanseringen, takket være dere 🙂 Tenk at over 3 mnd senere, så mange nye bøker som har kommet, ligger den fortsatt blant Norges mest solgte bøker! Jeg er så ubeskrivelig takknemlig at min første bok har falt sånn i smak hos dere, og alle fine tilbakemeldinger jeg er å få daglig <3 For dere som har spurt hvor boka er til å finne; den selges hos alle bokhandlere, og kan også bestilles HER på maks rabatt.
Ingredienser for 4 porsjoner
24 scampi
300 g pad thai nudler (rice sticks)
200 g fast tofu i terninger
2 sammenpisket egg
2 fedd hakket hvitløk
1 pakke bønnespirer
10 stilker kinesisk gressløk i 4 cm lange biter (evt. gressløk eller vårløk)
Knuste ristede peanøtter
Limebåter
Nøytral olje til steking
- PAD THAI SAUS
200 g palmesukker
1 1/2 dl vann
3 1/2 ss fiskesaus
3 ss tamarindpasta (les tips)
FREMGANGSMÅTE
- Start med å bløte opp pad thai-nudler. Jeg bruker en stor kjøkkenbolle og heller kokende vann rett over nudlene. La ligge i 3–4 minutter og skyll dem i kaldt vann. Nudlene skal fortsatt være litt harde.
- Bank eller hakk opp palmesukkeret, og ha det oppi en kjele med vann, tamarindpasta og fiskesaus på middels varme. Rør til palmesukkeret er oppløst: Det tar kortere tid dess mer finhakket palmesukkeret er. La sausen småkoke i 3–4 minutter og ta den av platen.
- Fres hakket hvitløk i 2 ss olje på middelshøy varme. Ha scampiene oppi og stek i noen få minutter på hver side til de er gjennomstekt, og la dem hvile på en tallerken.
- Stek tofuen i 3–4 minutter i ca. 2 ss olje til den får en fin brunfarge. Skru opp varmen til høy og tilsett nudlene og pad thai-sausen, og bland godt.
- La sausen trekke inn i noen minutter og mykne opp nudlene. Når sausen nesten er helt trukket inn, senker du varmen til middels og skyver nudlene bort til den ene halvdelen av pannen.
- Hell eggene i den tomme delen av pannen og la dem steke i ca. 2–3 minutter. Del eggene i mindre biter, før du blander alt sammen.Ha oppi scampiene sammen med bønnespirer og kinesisk gressløk. Bland godt og server med limebåter, chiliflak og hakkede peanøtter.



TIPS
- Jeg bruker TRS sin konsentrerte tamarindpasta, som er mørk og tykk. Tamarindpasta kommer i mange ulike konsistenser, og det er forskjell på hvor syrlige de er. Bruker du thai tamarind sauser er det viktig å smake til, gjerne med rundt 2 ss først.
- Du kan servere bønnespirene og gressløken i egne skåler ved siden av så alle kan velge hvor mye de vil ha selv – det samme med lime, chili og peanøtter.
Ha en fin dag,
Klem TuTu