Laab Moo

Denne er en frisk, syrlig og spicy thai kjøttsalat med masse aromatiske urte-smaker. Du får også den herlige “nøtte-smaken” og lett crunchy konsistensen av ristede klebrig ris som du kverner til fint pulver. Denne retten er så utrolig enkel å lage, og vi har allerede rukket å spise den en håndfull ganger ila. sommeren 🙂 Dersom du rister den klebrige risen fra før, tar denne retten deg maks 15 min å lage. Her hjemme serverer vi denne ofte med litt thai sticky rice eller masse friske grønnsaker ved siden av.

Ingredienser

  • 50 g glutinous rice

  • SALAT
  • 400 g kjøttdeig av svin

  • 1 1/2 ss gutinous rice pulver

  • 1 ss fiskesaus

  • 1/2 – 1 ss thai chili flakes

  • 1/2 ss sukker

  • 4 thai sjalottløk i skiver

  • 2-3 hakket culantro

  • 2-3 hakket vårløk

  • 1/2 – 1 lime

  • En bunte mynte som topping

  • Annet
  • Ekstra urter, agurk, grønnsaker

  • Sticky rice/ ris

FREMGANGSMÅTE: PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Rist den klebrige risen på medium høy varme til gyllenbrun farge. Rør jevnlig og pass godt så de ikke brenner. Kvernes eller bankes deretter til pulver, men ikke helt fin. Å riste risen tar lengst tid i prosessen, og kan fint lages i forveien og oppbevare i en krukke til du ønsker å lage laab moo.
  2. I mellomtiden kan du hakke opp urtene. Stek kjøttdeigen på medium høy varme i en panne til gjennomstekt. Slå av varmen og tilsett 1 ss av rispulveret, i tillegg til chili pulver, fiskesaus og sukker. Smak til med så mye lime og chili pulver som du foretrekker.
  3. Vend inn sjalottløk, culantro og vårløk. Når du får en god blanding, vender du fort inn mynten. Den skal fortsatt være frisk i smaken.
  4. Serveres med ris, sticky rice eller med masse friske grønnsaker.

TIPS:

  • Du vil få nesten 3 ss ekstra rispulver, som du kan oppbevare og brukes til neste gang. Du kan også halvere mengden slik at du får akkurat nok pulver.
  • Thai chili pulver/flakes kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Finner du ikke dette, kan du bruke andre chili flakes.
  • Culantro kan minne noe om koriander og kan fint erstattes om du ikke finner. Denne kjøpes fra asiatiske matbutikker og anbefales på det sterkeste.
  • Sticky rice anbefales virkelig til denne oppskriften. Har du ikke det til å lage pulver, kan du prøve med thai jasmine ris, men konsistensen vil være noe mer crunchy.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*