Denne er en frisk, syrlig og spicy thai kjøttsalat med masse aromatiske urte-smaker. Du får også den herlige “nøtte-smaken” og lett crunchy konsistensen av ristede klebrig ris som du kverner til fint pulver. Denne retten er så utrolig enkel å lage, og vi har allerede rukket å spise den en håndfull ganger ila. sommeren 🙂 Dersom du rister den klebrige risen fra før, tar denne retten deg maks 15 min å lage. Her hjemme serverer vi denne ofte med litt thai sticky rice eller masse friske grønnsaker ved siden av.
Ingredienser
50 g glutinous rice
- SALAT
400 g kjøttdeig av svin
1 1/2 ss gutinous rice pulver
1 ss fiskesaus
1/2 – 1 ss thai chili flakes
1/2 ss sukker
4 thai sjalottløk i skiver
2-3 hakket culantro
2-3 hakket vårløk
1/2 – 1 lime
En bunte mynte som topping
- Annet
Ekstra urter, agurk, grønnsaker
Sticky rice/ ris
FREMGANGSMÅTE: PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Rist den klebrige risen på medium høy varme til gyllenbrun farge. Rør jevnlig og pass godt så de ikke brenner. Kvernes eller bankes deretter til pulver, men ikke helt fin. Å riste risen tar lengst tid i prosessen, og kan fint lages i forveien og oppbevare i en krukke til du ønsker å lage laab moo.
- I mellomtiden kan du hakke opp urtene. Stek kjøttdeigen på medium høy varme i en panne til gjennomstekt. Slå av varmen og tilsett 1 ss av rispulveret, i tillegg til chili pulver, fiskesaus og sukker. Smak til med så mye lime og chili pulver som du foretrekker.
- Vend inn sjalottløk, culantro og vårløk. Når du får en god blanding, vender du fort inn mynten. Den skal fortsatt være frisk i smaken.
- Serveres med ris, sticky rice eller med masse friske grønnsaker.
TIPS:
- Du vil få nesten 3 ss ekstra rispulver, som du kan oppbevare og brukes til neste gang. Du kan også halvere mengden slik at du får akkurat nok pulver.
- Thai chili pulver/flakes kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Finner du ikke dette, kan du bruke andre chili flakes.
- Culantro kan minne noe om koriander og kan fint erstattes om du ikke finner. Denne kjøpes fra asiatiske matbutikker og anbefales på det sterkeste.
- Sticky rice anbefales virkelig til denne oppskriften. Har du ikke det til å lage pulver, kan du prøve med thai jasmine ris, men konsistensen vil være noe mer crunchy.
Ha en fin dag,
Klem TuTu