Annonse Gulskogen senter
I samarbeid med Gulskogen senter har jeg laget flere gode asiatiske retter som man kan kose seg med på grillbordet i sommer. Først ut er denne klassikeren kylling satay, som vi ikke klarer å motstå hver gang vi passerer gatekjøkkener i Asia. Den smaksrike kyllingen sammen med kremet peanøttsaus med hint av karri er en helt imotståelig duo. Disse er super enkle å lage og tar kort tid å foreberede om du ikke tenker på marineringstiden.
Ingredienser for ca. 14-16 grillspyd
3 kyllingbryst (ca. 600 g)
1 ss karri pulver
1 ss sukker
1 ss red curry paste
1 ss nøytral olje
1/2 ts salt
- PEANØTTSAUS
250 ml kokosmelk
2 ss crunchy peanøttsmør
1 ss red curry paste
1 ss sukker
1-2 ts fiskesaus
Ristede sesamfrø som topping
- TILBEHØR
Ris/sticky rice/risnudler
Agurk, salat eller andre grønnsaker
Hakket koriander
Lime båter
FREMGANGSMÅTE:
- Del hvert kyllingbryst på langs i to, og deretter i spisestore biter på ca. 3×3 cm. Bland sammen med marinaden og la det ligge i minst 1 time, eller lages kvelden før og marineres i kjøleskapet.
- I mellomtiden kan du legge grillspydene i vann i minst 30 min, slik at de ikke blir brente under grillingen. Spyd kjøttet når den er ferdig marinert.
- Lag peanøttsausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en kjele. La den få et oppkok på middels høy varme i ca. 1-2 minutter. Smak til med fiskesaus før du slår av varmen. Denne kan serveres både varm eller lun.
- Grill spydene til gjennomstekte. Disse kan fint også stekes i panne på middels høy varme med litt olje.
- Serveres gjerne med litt ris, sticky rice eller risnudler, og peanøttsaus med litt grønnsaker og lime til.
TIPS:
- Du kan fint også bruke lårfilet av kylling, biff, tofu eller andre proteiner til marinaden.
- Red curry paste kan kjøpes fra vanlig dagligvare eller asiatiske matbutikker. Smak derfor til med fiskesaus i peanøttsausen ettersom smakene kan variere.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu