California Tempura Maki

En herlig duo av mine to favoritt make; California maki og tempura maki. Her får du den sprø tempura scampien, sammen med kremet “krabbe” blanding, som skaper en smakfull kombinasjon. På utsiden har Tuan rullet med tobiko rogn som er sprø og lekre, men du kan fint bare bruke ristede sesamfrø om du ikke finner eller ønsker tobiko.

Ingredienser for 2 store maki

 • SUSHI RIS
 • 200 g ukokt sushi ris

 • 2 dl vann

 • EDDIK BLANDING
 • 2 1/2 ss riseddik

 • 1 ss sukker

 • 1/2 ts salt

 • TEMPURA SCAMPI
 • 4 scampi

 • 150 ml vann

 • 100 g mel

 • 1 ss olje

 • 1/2 ts bakepulver

 • 1/4 ts salt

 • Olje til frityrsteking

 • Panko til å rulle de i

 • CALIFORNIA-FYLL
 • 100 g lobnobs

 • 1 ss majones

 • Noen dråper sitronsaft

 • ANNET
 • 2 nori ark

 • 1/2 avokado i 4 lange skiver

 • Ristede sesamfrø

 • Tobiko/masago rogn

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

SUSHI RIS:

 1. Start med å rense risen og kok den sammen med ca. 2 dl vann og ½ ss sake. Jeg bruker riskoker, og juster vannmengden dersom du koker i kjele. I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt sammen. Når sukkeret er ordentlig oppløst, setter du blandingen til side for avkjøling.
 2. Når risen er ferdigkokt, bruker du en risskje eller eller slikkepott for å vende eddik blandingen inn. Risen skal trekke i seg alt væsken uten at du brekker riskornet. Sett til side mens du forbereder de andre elementene.

CALIFORNIA FYLL:

 1. Riv lobnobs eller crabsticks i små måter, tilsett majones og smak til med sitronsaft. Denne blandingen kan fint også lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet. Er også god sammen med en salatblanding.

TEMPURA SCAMPI:

 1. Rens scampiene og fjern skallet, men behold gjerne den nederste delen av halen på. Snitt scampiene på ryggen og knekk dem lett, slik at de blir rette og fine.
 2. Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme i en stekepanne eller en kjele. Du sjekker om oljen er varm nok, ved å dryppe litt av tempurarøren i kjelen: Flyter den opp med en gang, er oljen klar.
 3. Dypp scampiene etter halen i tempurarøren, la dem dryppe litt av seg og rull dem deretter i pankoen. Legg scampiene forsiktig i oljen og frityrstek dem i noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø. På et rist til avrenning.

RULLE:

 1. Legg 1 nori-ark på en sushimatte med den glatte siden ned. Fordel 1/2 av risen godt utover uten å mose riskornene. Strø et tynt lag med ristede sesamfrø jevnt over risen, også bruker du en skje for å fordele litt tobiko rogn utover om du ønsker å bruke det.
 2. Snu arket slik at risen ligger nederst. Legg på to skiver avokado og 1/2 av fyllet og to tempura scampi.
 3. Legg tomlene dine under bambusmatten og nori-arket og løft det over fyllet, slik at du lager en rull. Klem godt langs hele rullen i bredden mens du ruller sammen, slik at den blir fast – da blir det enklere å skjære opp.
 4. Deles opp i 8-10 like store biter med en skarp kniv, og serveres med soyasaus, wasabi og ingefær.

TIPS:

 • Tempura røren holder til sammen 10 scampi om du ønsker å lage flere som siderett.
 • Tobiko rogn kan kjøpes på asiatiske matbutikker.

Ha en fin dag,

Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*