Taro Boller

Flere som craver boller når det har gått for lang tid mellom sist? Her ofte er melkeboller av alle slag den store vinneren hver gang vi får lyst på gjærbakst, men denne gangen valgte jeg å prøve en annen deig som virkelig ga de luftigste bollene sammen med taro fyllet. Denne deigen bruker jeg til mine innbakte brød, som er lette, lyse og himmelske 🙂

Taro er en rotfrukt, ofte brukt til laging og desserter i asiatiske land. Du har kanskje smakt eller sett taro bubble tea før? Taro pulveret som er brukt i fyllet har en søt, kremet nøtteaktig smak, som virkelig ga meg de beste bollene på lenge 🙂 Jeg la de oppi muffinsformer slik at vi fikk høye og søte snurrer.

Ingredienser for 9 stk

 • 400 g hvetemel

 • 100 g sukker

 • 2 ts tørrgjær for søtbakst

 • 1 ts vaniljesukker

 • 2 dl kald helmelk

 • 1 sammenpisket egg (ca. 65 g med skall)

 • FYLL
 • 100 g romtemperert, mykt smør

 • 50 g melis

 • 4 ss taro pulver

 • TOPPING
 • 2 ss melk til pensling

 • Perlesukker (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og tørrgjær sammen i en bolle. Tilsett egg og kald melk og bland godt med tresleiv eller spisepinner.
 2. Når deigen har kommet seg sammen kan du enten velge å kna eller bruke maskin på medium hastighet (jeg har 10 nivåer og har på nr.4) i ca. 15-18 minutter til du kan ta glutentesten; ta en liten håndfull av deigen, og strekk den forsiktig ut til en tynn hinne som lyset kan sees igjennom. Dersom den ryker med en gang eller føles for stram, skal deigen eltes litt til.
 3. Dekk bollen med plastfolie og håndkle over. Siden vi bruker kald melk slik at deigen tåler å elte lenge uten å øke mye i temperatur, trenger deigen å heves noe lengre. Heves ved lunt sted i ca. 2 timer til den dobler seg i størrelsen.
 4. I mellomtiden blander du sammen taro fyllet. Den skal ligge i romtemperatur.
 5. Kna lett på deigen når den er ferdig hevet, og strø litt mel på benken før du kjevler den ut til ca. 40×40 cm stor. Smør et jevnt lag med fyllet over hele deigen.
 6. Brett først 1/3 av deigen over mot midten, så motsatt siden over igjen, slik at de overlapper hverandre og du får tre lag. Del deigen opp i 9 like store remser. Klem lett på remsene så de blir noe større og lengre og del hver av dem igjen opp i tre, men spar 1 cm øverst slik at de fortsatt holder sammen.
 7. Deretter fletter du sammen, ta tak i den ene enden og rulle fremover til du får en fin rull. Legg oppi muffinsformer med enden nederst. Etterheves med plastfolie over i ca. 30-40 min.
 8. I mellomtiden, husk å forvarm ovnen på 175 grader over og under varme. Når de er ferdig hevet kan du pensle på litt melk rundt alle og strø på perlesukker om ønskelig.
 9. Stekes i ca. 15-17 min midt i ovnen. Avkjøles gjerne 5-10 minutter før du tar de ut fra formen. Så er det bare å nyte disse varme, lune eller kalde, og helst samme dag, med litt melis strø over 🙂

TIPS:

 • Taro pulver kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker (jeg får ofte spm om dette og er glad veldig mange av dere har funnet, men er dessverre ikke alle butikker som har). Sjekk nederst i denne oppskriften for bilde.
 • Du kan også lage andre fyll som vaniljekrem, eller disse med f.eks. kanelfyll som her.

Ha en fin helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*