Velkommen til en ny uke her på Alt Asiatisk 🙂 Denne uken vil jeg sende ut nyhetsbrev på onsdag med mine beste 17.mai tips med asiatiske smaker. Om du ønsker menyen, husk å melde deg på nyhetsbrevet om du ikke allerede har gjort det 🙂
Hos oss er de meldt regn hele uken, og hva smaker bedre enn varme nudelretter med deilig og aromatisk kraft? Denne ramen retten er en japansk versjon av den velkjente, kinesiske “dan dan noodles”. I ramen versjonen får du en kremet og fyldig kraft som er basert på soyamelk og “sesame paste”. Den er velbalansert med god sødme og salte fra “dobang jang”, som er sterk fermentert chili saus. Veldig enkel å lage på maks 30 min, og fullpakket med gode smaker på en regndag.
IngredienSER FOR 4 PORSJONER
- KRAFT
8 dl vann
6 dl usøtet soyamelk
2 ss kylling buljong
- SESAMBLANDING
4 ss sesame paste (tahini)
2 ss soyasaus
1 ss hvit eddik 5%
1/2 ss sukker
1-2 ss chili olje
- SPICY SVINEKJØTT
400 g kjøttdeig av svin
2 fedd hakket hvitløk
3 ss chili bean sauce (dobang jang /toban jan)
2 ss olje
- TILBEHØR
1/2 – 1 bløtkokt egg per porsjon
Ramen nudler eller eggnudler
Kokt pak choy
Hakket vårløk og ristede sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å blande sammen sesamblandingen i en bolle. Juster chili olje etter hvor sterk du ønsker.
- Kok/damp også pak choy som du deler i båter, og antall bløtkokte egg du ønsker. Nudler skal også kokes og settes til avrenning.
- Lag kraften ved å ha vann, soyamelk og buljong i en kjele på høy. La den få et ordentlig opptok, før du senker den ned til medium varme frem til servering.
- I en panne freser du hvitløk med olje på medium høy varme, som skal være til “spicy svinekjøttet”. Når hvitløken er gyllen, legger du oppi kjøttdeigen oppi. Stekes til nesten gjennomstekt før du tilsetter dobang jang og steker kjøttet helt ferdig i noen minutter til.
- I fire boller fordeler du sesamblandingen. Hell deretter over varme kraften, ca. 3,5 dl i hver bolle så sesamblandingen løser seg opp. Legg oppi nudelen; bør være varme eller lunken, kan varmes f.eks. opp i mikro før du legger oppi. Topp med kjøttet, pak choy, egg, vårløk og gjerne litt ristede sesamfrø.
Da er det bare å nyte denne herlige bollen med masse gode smaker.
TIPS:
- Sesame paste (tahini) kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, sammen med dobang jan (toban jan). Sistnevnte bruker jeg fra merket Lee Kum Kee. Denne kan også brukes til Mapo tofu.
- Jeg bruker buljong pulver fra Ajimoto eller asiatisk Knorr som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Andre type kjøttdeig eller vegetardeig kan også brukes.
- Usøtet soyamelk kan kjøpes fra vanlig dagligvare butikker.
Ha en fin dag,
Klem TuTu