Stekt Udon Med Biff

P√• tide med en ny udon oppskrift igjen ūüôā Ingen hemmelighet lenger at vi elsker udon her hjemme. Det er lettvindt, rask og s√• utrolig godt! N√•r man har sausene liggende hjemme, og gr√łnnsaker eller proteiner til overs i kj√łleskapet, er denne en enkel 20 minutters hverdagsrett som b√•de til popul√¶r til middag og i lunsjboksen dagen etter. Nudlene er lett «chewy» i konsistensen, og kan kj√łpes ferdige i vakuum pakker.

PS! Jeg bruker alltid måleskjeer for å skrive helt presise oppskrifter. Opplever du f.eks. for lite saus kan det være derfor. 1 ss=15 ml.

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • 800 g udon nudler

  • 400 g entrec√īte i tynne skiver

  • 300 g hodek√•l i skiver

  • 200 g sjampingjong i skiver

  • 2 v√•rl√łk i lange biter

  • 2 fedd hakket hvitl√łk

  • 1 gulrot i skiver

  • 1/2 ts pepper

  • 1/2 ts salt

  • 2 ss olje til steking

  • Ekstra hakket v√•rl√łk som topping

  • SAUS
  • 2 ss lys soyasaus

  • 2 ss m√łrk soyasaus

  • 1 ss √łsterssaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts salt

FREMGANGSM√ÖTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk h√łydepunkter p√• Instagram!

  1. Start med √• koke opp vann i en kjele og legg oppi udon n√•r vannet fosskoker. Udon skal bare l√łsne seg fra formen, og ikke kokes mye lengre. Sil de ut og skyll med kaldt vann.
  2. Forbered biff, gr√łnnsaker og bland ogs√• sammen sausen f√łr du starter med stekingen.
  3. Varm opp en panne p√• medium h√ły varme og tilsett hakket hvitl√łk. N√•r hvitl√łken er gyllenbrun, kan du tilsette biff, pepper, salt og stekes til den f√•r en svak stekeskorpe i ca. 2-3 min.
  4. Tilsett hodek√•l, gulr√łtter og sopp og stekes i ca. 2-3 minutter til.
  5. Ha oppi kokt udon og bland godt sammen slik at nudelen blir varm igjen i noen minutter.
  6. Tilsett sausen og vend nudelen og sausen godt sammen i 2-3 minutter til, slik at sausen trekker seg noe inn i nudlene, så er denne klar til å serveres.

TIPS:

  • Her er alle sausene fra Lee Kum Kee. Lys soyasaus er tiln√¶rmet lik vanlig soyasaus.
  • Varierer gr√łnnsaker og proteiner slik som du √łnsker.
  • Udon kan kj√łpes fra asiatiske matbutikker. B√•de i vakuumpakker ved nudel avdelingen eller frosne.

Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*