Stekt Udon Med Biff

På tide med en ny udon oppskrift igjen 🙂 Ingen hemmelighet lenger at vi elsker udon her hjemme. Det er lettvindt, rask og så utrolig godt! Når man har sausene liggende hjemme, og grønnsaker eller proteiner til overs i kjøleskapet, er denne en enkel 20 minutters hverdagsrett som både til populær til middag og i lunsjboksen dagen etter. Nudlene er lett “chewy” i konsistensen, og kan kjøpes ferdige i vakuum pakker.

PS! Jeg bruker alltid måleskjeer for å skrive helt presise oppskrifter. Opplever du f.eks. for lite saus kan det være derfor. 1 ss=15 ml.

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • 800 g udon nudler

  • 400 g entrecôte i tynne skiver

  • 300 g hodekål i skiver

  • 200 g sjampingjong i skiver

  • 2 vårløk i lange biter

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1 gulrot i skiver

  • 1/2 ts pepper

  • 1/2 ts salt

  • 2 ss olje til steking

  • Ekstra hakket vårløk som topping

  • SAUS
  • 2 ss lys soyasaus

  • 2 ss mørk soyasaus

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts salt

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å koke opp vann i en kjele og legg oppi udon når vannet fosskoker. Udon skal bare løsne seg fra formen, og ikke kokes mye lengre. Sil de ut og skyll med kaldt vann.
  2. Forbered biff, grønnsaker og bland også sammen sausen før du starter med stekingen.
  3. Varm opp en panne på medium høy varme og tilsett hakket hvitløk. Når hvitløken er gyllenbrun, kan du tilsette biff, pepper, salt og stekes til den får en svak stekeskorpe i ca. 2-3 min.
  4. Tilsett hodekål, gulrøtter og sopp og stekes i ca. 2-3 minutter til.
  5. Ha oppi kokt udon og bland godt sammen slik at nudelen blir varm igjen i noen minutter.
  6. Tilsett sausen og vend nudelen og sausen godt sammen i 2-3 minutter til, slik at sausen trekker seg noe inn i nudlene, så er denne klar til å serveres.

TIPS:

  • Her er alle sausene fra Lee Kum Kee. Lys soyasaus er tilnærmet lik vanlig soyasaus.
  • Varierer grønnsaker og proteiner slik som du ønsker.
  • Udon kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Både i vakuumpakker ved nudel avdelingen eller frosne.

Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*