På tide med en ny udon oppskrift igjen 🙂 Ingen hemmelighet lenger at vi elsker udon her hjemme. Det er lettvindt, rask og så utrolig godt! Når man har sausene liggende hjemme, og grønnsaker eller proteiner til overs i kjøleskapet, er denne en enkel 20 minutters hverdagsrett som både til populær til middag og i lunsjboksen dagen etter. Nudlene er lett “chewy” i konsistensen, og kan kjøpes ferdige i vakuum pakker.
PS! Jeg bruker alltid måleskjeer for å skrive helt presise oppskrifter. Opplever du f.eks. for lite saus kan det være derfor. 1 ss=15 ml.
Ingredienser for 3-4 porsjoner
800 g udon nudler
400 g entrecôte i tynne skiver
300 g hodekål i skiver
200 g sjampingjong i skiver
2 vårløk i lange biter
2 fedd hakket hvitløk
1 gulrot i skiver
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
2 ss olje til steking
Ekstra hakket vårløk som topping
- SAUS
2 ss lys soyasaus
2 ss mørk soyasaus
1 ss østerssaus
1 ss sukker
1 ss sesamolje
1/2 ts salt
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Start med å koke opp vann i en kjele og legg oppi udon når vannet fosskoker. Udon skal bare løsne seg fra formen, og ikke kokes mye lengre. Sil de ut og skyll med kaldt vann.
- Forbered biff, grønnsaker og bland også sammen sausen før du starter med stekingen.
- Varm opp en panne på medium høy varme og tilsett hakket hvitløk. Når hvitløken er gyllenbrun, kan du tilsette biff, pepper, salt og stekes til den får en svak stekeskorpe i ca. 2-3 min.
- Tilsett hodekål, gulrøtter og sopp og stekes i ca. 2-3 minutter til.
- Ha oppi kokt udon og bland godt sammen slik at nudelen blir varm igjen i noen minutter.
- Tilsett sausen og vend nudelen og sausen godt sammen i 2-3 minutter til, slik at sausen trekker seg noe inn i nudlene, så er denne klar til å serveres.
TIPS:
- Her er alle sausene fra Lee Kum Kee. Lys soyasaus er tilnærmet lik vanlig soyasaus.
- Varierer grønnsaker og proteiner slik som du ønsker.
- Udon kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Både i vakuumpakker ved nudel avdelingen eller frosne.
Klem TuTu