Nudelsalat Med Scampi Og Mango

Klar for en ordentlig frisk og aromatisk sommersalat? Denne versjonen med risnudler blandet sammen med en syrlig og søt tamarindsaus, med friske frukt, grønnsaker og urter, passer både alene som hovedrett, eller som siderett med f.eks. grillspyd/retter. Tamarind syrlig og søt er en tropisk frukt, der du ofte kan finne “paste/sauce” av til å lage f.eks. den populære pad thai. Her kan du også selv velge og variere ulike proteiner og grønnsaker, som tidligere oppskrifter her.

ingredienser for 3-4 porsjoner (etter om det er hovedrett eller delerett)

 • 12 scampi uten skall + 1 ss olje + litt salt og pepper

 • 200 g ukokte risnudler

 • 10 cherry tomater

 • 1 chili i skiver (kan sløyfes)

 • 1/2 mango i skiver

 • 1/2 agurk i skiver

 • 1/4 rødløk i skiver

 • Hakket mynte eller koriander

 • Knuste peanøtter/ristede sesamfrø

 • Lime/calamansi

 • SAUS
 • 2 fed hakket hvitløk

 • 2 ss tamarind paste

 • 2 ss oystersaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss honning

 • 1 ss sukker

 • 1/2 ss fiskesaus

 • 1/2 ss eddik

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å koke risnudler etter anvist på pakken. Skyld med kaldt vann og la vannet renne ut gjennom en sil. Denne bør gjerne kokes minst 30 min i forveien slik at så mye vann som mulig renner av, for at sausen skal få mest smak i nudlene.
 2. Kombinere alle ingrediensene til sausen i en liten kjele. La sausen koke på medium høy varme i ca. 3 minutter, smak til etter smak. Løft sausen av platen og la den avkjøle mens du forbereder resten av ingrediensene.
 3. Videre kan du varme opp olje på medium høy varme og steke scampi med litt salt og pepper.
 4. Når alt er klart, blander du nudler, alle grønnsakene, scampi og sausen sammen i en bolle. Vi bruker opp hele sausen, men her velger du selv og kan smake til underveis. Skvis litt limesaft eller calamsi oppi for ekstra syrlighet. Dryss over over litt ristede peanøtter, så er denne klar.

TIPS:

 • Tamarind paste kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Jeg bruker Pantai sitt merke i krukke. Merk at om du bruker TRS eller andre merker er det viktig å smake til. Da hvor syrlig og konsentrert de ulike merkene er har stod betydning for smaken.
 • Resten av ingrediensene finner du både fra vanlig daglivare og asiatiske.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*