Mochi Iskrem

Denne mochi oppskriften er den jeg er aller mest fornøyd med, som er hentet fra boka mi 🙂 Denne desserten er noe jeg alltid får lyst på, og den kan nytes til alle årstider. Mochi har en deilig myk og lett chewy konsistens, og deigen er derfor klebrig å jobbe med. Det beste med hjemmelaget mochi-is er at du kan fylle dem med dine favorittsmaker, og det vil alltid ligge noen på lur i fryseren når du får cravings.

Ønsker du å bestille boka mi med maks rabatt og signatur, kan du finne den HER!

Ingredienser for 8 mochi is

 • MOCHI DEIG
 • 75 g glutinous rice flour

 • 75 g sukker

 • 100 ml vann

 • Konditorfarge om ønskelig

 • ISKREM
 • 8 iskremkuler med valgfri smak

 • Potetmel

FREMGANGSMÅTE:

 1. Dagen før du skal lage mochi-is, lager du 8 iskremkuler og pakker dem inn i plastfolie. Legg dem tilbake i fryseren slik at de er helt gjennomfrosne når du setter i gang.
 2. Bland glutinous rice flour og sukker i en bolle. Tilsett vann og rør til du får en jevn røre.
 3. Tilsett litt konditorfarge hvis du vil ha farge på mochien, dekk bollen med røren med plastfolie og varm den i mikroen på 600 w i ca. 2 minutter. Kanten vil nå være kokt. Rør godt rundt og varm den i ca. 45 sekunder til. Koketiden kan variere etter styrken på mikrobølgeovnen din, så følg med de siste sekundene. Deigen ser mer gjennomsiktig ut etter at den er kokt.
 4. Strø et tykt og jevnt lag potetmel på kjøkkenbenken. Bland deigen godt sammen og velt den ut på benken. Strø et godt lag potetmel til over deigen. Du kan enten bruke kjevle eller presse deigen flat for hånd. Pass på, den er veldig varm!
 5. Form deigen til et rektangel på ca. 18 x 35 cm. Legg den på et brett eller et fat, dekk den med plastfolie og avkjøl den helt i kjøleskapet, ca. 45 min–1 time, for å slippe at isen smelter når vi skal forme den.
 6. I mellomtiden klipper du åtte plastfoliebiter på ca. 12 x 12 cm, eller store nok til å dekke mochi-isen.
 7. Når deigen er avkjølt, deler du den i 8 firkanter på 9 x 9 cm. Børst av potetmelet på begge sider.
 8. Legg plastfolien over en muffinsform eller en smal skål, og legg deretter mochideigen oppi. Legg en iskremkule med den glatte siden ned i deigen. Dette trinnet er det viktig at du gjør raskt, så isen ikke smelter.
 9. Brett og klyp kantene av deigen raskt og godt sammen. Samle alle sidene av plastfolien rundt deigen og tvinn den hardt rundt et par ganger, slik at du får en rund og stram mochi. Legg dem tilbake i formen med den runde siden ned, og sett dem i fryseren til de er gjennomfrosne igjen.
 10. Ta dem opp noen minutter før de skal spises, slik at mochien tiner noe og blir mykere.

TIPS:

 • Glutinous rice flour kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og er det som MÅ brukes for å få til deigen. Vanlig rismel er ikke det samme og gir ikke samme konsistens. Mochi eller sweet rice flour kan også brukes. Jeg bruker den grønne posen fra merket Coock Brand.
 • Vi elsker vanilje og dulce de leche isene fra Häagen-Dazs, men her kan du bruke akkurat de du ønsker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*