Kylling Wok Med XO-Saus

Hva med starte uken med en enkel, rask og smakfull rett på rundt 20 minutter? Prøv min nyeste versjon av kylling wok med grønnsaker og den rike Xo-sausen som du kan lese mer om her:

XO-saus er blant sausene vi alltid har liggende hjemme. Har vi det travelt, er den perfekt til å lage f.eks. wok, stekt ris, eller bare ha på nudler, grønnsaker og ligende. Den er fullpakket av umami smaker, som hovedsakelig er hentet fra tørket sjømat. Denne sausen gir en god røyksmak og er søtt og salt.

INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER<br>

  • KYLLING MARINADE
  • 400 g kyllingbryst

  • 1 ss vann

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss olje

  • GRØNNSAKER
  • 300 g østerssopp

  • 250 g young kale i deler (gai lan – les tips)

  • 1 gulrot i skiver

  • SAUS
  • 3 ss XO-saus (les tips)

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss oystersaus

  • TIL Å TYKNE
  • 1 ss maisenna + 2 ss vann

  • ANNET
  • Ris/brunt ris

  • 2 ss olje til steking

  • 2 fedd hakket hvitløk

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å dele kyllingen på i tynne skiver på skrå på maks 0,5 cm. Bland marinaden godt inn i kjøttet og marineres i ca. minst 10 minutter (du kan fint marinere flere timer i forveien og oppbevares i kjøleskapet), mens du forbereder grønnsaker. Bland også sammen sausen.
  2. Fres 2 ss olje og hvitløk til gyllen på medium høy varme. Tilsett kyllingen og spre den godt ut. Stekes til gjennomstekt og ta kjøttet over på et fat.
  3. Tilsett 1 ss ny olje i pannen og ha oppi gulrøtter på medium høy varme. Stekes i 1-2 min før du tilsetter sopp og gai lan. Rør opp i ca. 2 minutter til og legg tilbake kyllingen oppi.
  4. Ha oppi sausen og bland godt i noen få minutter før du tilsetter vann og maisenna som er blandet sammen. Tilsett litt og litt etter hvor «slurpy» du liker konsistensen, og ha oppi alt dersom du liker den som på bildet. Denne blandingen skal også hjelpe til å feste smakene godt i ingrediensene.
  5. Blandes inn i ca. 1 minutt så er denne klar til å serveres med ris.

TIPS:

  • XO-saus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Lårfilet av kylling, biff, tofu eller andre proteiner kan også brukes.
  • Young kale/gai lan er kinesisk brokkoli som kan kjøpes fra asiatiske matbukker. Både den og andre grønnsaker kan varieres og byttes ut. Brokkolini, brokkoli, sukkererter eller bok choy er gode alternativer.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*