Kylling Teriyaki Bao Buns

En kombinasjon av crispy kylling, creamy og sprø salat og smakfull teriyaki saus. Alt dette pakket inn i luftige og myke bao buns 🙂

Bao buns var noe vi ofte bestilte ute før, og særlig på ferier da vi alltid fant spennende varianter og sammensetninger. Disse er faktisk helt enkle å lage selv, og bare fantasien som setter grenser på hva du kan fylle disse med.

Ingredienser for 6 bao buns

  • KYLLING
  • 275 g kyllingbryst (1 stk)

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ts pepper

  • PANERING
  • 50 g panko

  • 4-5 ss hvetemel

  • 1/4 ts salt

  • 1 stort sammenpisket egg

  • Raps eller frityrolje

  • KÅLSALAT
  • 50 g hodekål i tynne strimler

  • 50 g gulrot i tynne strimler

  • 1-2 ss majones

  • 1/4 ts salt

  • Noen dråper sitronsaft

  • ANNET
  • Hjemmelaget bao buns / 6 frosne bao buns

  • Hjemmelaget teriyaki saus / på flaske

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å lage dine egne bao buns om du ønsker det. Bruker du frosne bao buns, kan du hoppe rett over til trinn 4.
  2. Del kyllingbrystet på langs i tre, slik at du får tre flate og tynne skiver. Del deretter hver av dem igjen på midten i halv, slik at du ender med 6 skiver. Marineres i 10-15 min. Det finnes også kyllingbryst som allerede kommer i fileter om du ønsker å bruke det.
  3. Bland sammen kålsalaten. Smak til med majones og settes kald i kjøleskapet.
  4. Rett før du skal fritere kyllingen, kan du sette bao buns til damping i ca. 8-12 minutter. Tiden varierer om du bruker hjemmelagde eller frosne.
  5. Varm olje til fritering på medium høy varme – den bør være minst 4 cm dyp. Ha klart tre skåler med mel i den ene, panko i den andre og egg i den tredje.
  6. Dekk kyllingen først med mel, så over til egget før du dekker de godt med panko. Sjekk om oljen er klar ved å droppe litt panko i oljen. Oljen skal ikke ryke, og pankoen skal flyte opp med en gang og begynne å steke. Da kan du begynne å steke bitene oppi oljen.
  7. Det vil ta 5-6 minutter før de blir sprø og gyllenbrune, og snu gjerne 2-3 ganger innimellom. Legg de over på en rist eller et fat med papir på, slik at oljen renner ut.
  8. Åpne hver bao buns og fordel et jevnt lag med teriyaki saus over hele. Ha oppi kålsalaten og legg på den sprøe kyllingen over. Ha gjerne på litt koriander og ristede sesamfrø om ønskelig.

TIPS:

  • Frosne bao buns kan kjøpes fra asiatiske matbutkker og enkelte dagligvare.
  • For flere bao buns oppskrifter, sjekk her.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*