Kinesisk BBQ Kylling

God tirsdag og håper dere har hatt en fin langhelg og 17.mai feiring 🙂

Vi starter denne uken med en av mine og Tuan sine favoritt lunsjer da vi var i Hong Kong. Char siu eller kinesisk BBQ var alltid enkelt å finne langs matgatene i byen, og oftest med svin. Den aromatiske duften og det glinsende var vanskelig å passere forbi uten å smake på. Denne gangen har jeg laget med mør og saftig kylling, som blir sticky og karamellsiert med glazen vi pensler over. Sammen med hvitløksstekte pak choy, er denne virkelig en herlig familie middag.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 8 kylling overlår (ca. 1kg)

  • 4 fed hvitløk i skiver

  • 2 ss østerssaus

  • 2 ss hoisinsaus

  • 2 ss flytende honning

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts five spice

  • 1/4 ts salt

  • GlAZE
  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss flytende honning

  • BOK CHOY
  • 500 g pak choy

  • 4 fedd hvitløk fra marinaden

  • 2 ss olje

  • 2 ss østerssaus

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • ANNET
  • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å fjerne bein på overlårene. Snitt litt opp der kjøttet er tykkest. Bland sammen marinaden i en bolle og smak til etter hvor salt/søtt du foretrekker, ettersom hoisinsauser kan variere i smak.
  2. Bland godt inn kyllingen og marineres i minst 2 timer for god smak, eller i kjøleskapet kvelden før.
  3. Forvarm ovnen på 200 grader og bland sammen glazen i en bolle. Dekk en stekeplate med aliminiumsfolie og legg kyllingen flat med skinnet opp, uten hvitløken. Den sparer vi på til trinn 5.
  4. Inn midt i ovnen i ca. 17-20 minutter. Ta ut brettet og pensle et jevnt lag over skinnet, og sett brettet tilbake på øverste rille i ca. 4-6 minutter, slik at du får en crispy, sticky og karamellisert skinn. Pass godt på slik at de ikke blir brent.
  5. Mens vi venter og passer på de siste minuttene, kan du woke pak choi. Brett ut hver bunte i blader, eller del i båter. Varm olje på medium varme i en panne og tilsett hvitløken fra marianden. Stekes til gyllenbrune og legg oppi pak choy, østerssaus, salt og pepper. Bland godt i noen minutter til etter ønsket konsistens.
  6. Del gjerne opp kyllingen i spisestore biter og serveres med pak choy og kokt ris.

TIPS:

  • Overlår med skinn og bein gir deg den saftige konsistensen, samtidig den fine fargen og karamelliseringen av skinnet. Du kan bruke andre deler av kyllingen, men da må steketiden justeres. For oppskrifter med svin, sjekk her.
  • Five spice er et krydder som kan kjøpes både fra vanlig dagligvare i krydderhyllen eller på asiatiske matbutikker.
  • Pak choy kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.
  • Her bruker jeg Lee Kum Kee sin hoisinsaus. Bruker du andre merker er det viktig å smake til, da sukker/salt mengden kan variere.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*