Kinesisk BBQ Kylling

God tirsdag og h√•per dere har hatt en fin langhelg og 17.mai feiring ūüôā

Vi starter denne uken med en av mine og Tuan sine favoritt lunsjer da vi var i Hong Kong. Char siu eller kinesisk BBQ var alltid enkelt √• finne langs matgatene i byen, og oftest med svin. Den aromatiske duften og det glinsende var vanskelig √• passere forbi uten √• smake p√•. Denne gangen har jeg laget med m√łr og saftig kylling, som blir sticky og karamellsiert med glazen vi pensler over. Sammen med hvitl√łksstekte pak choy, er denne virkelig en herlig familie middag.

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 8 kylling overl√•r (ca. 1kg)

 • 4 fed hvitl√łk i skiver

 • 2 ss √łsterssaus

 • 2 ss hoisinsaus

 • 2 ss flytende honning

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ts five spice

 • 1/4 ts salt

 • GlAZE
 • 1 ss √łsterssaus

 • 1 ss flytende honning

 • BOK CHOY
 • 500 g pak choy

 • 4 fedd hvitl√łk fra marinaden

 • 2 ss olje

 • 2 ss √łsterssaus

 • 1/2 ts salt

 • Pepper

 • ANNET
 • Kokt ris

FREMGANGSM√ÖTE:

 1. Start med √• fjerne bein p√• overl√•rene. Snitt litt opp der kj√łttet er tykkest. Bland sammen marinaden i en bolle og smak til etter hvor salt/s√łtt du foretrekker, ettersom hoisinsauser kan variere i smak.
 2. Bland godt inn kyllingen og marineres i minst 2 timer for god smak, eller i kj√łleskapet kvelden f√łr.
 3. Forvarm ovnen p√• 200 grader og bland sammen glazen i en bolle. Dekk en stekeplate med aliminiumsfolie og legg kyllingen flat med skinnet opp, uten hvitl√łken. Den sparer vi p√• til trinn 5.
 4. Inn midt i ovnen i ca. 17-20 minutter. Ta ut brettet og pensle et jevnt lag over skinnet, og sett brettet tilbake p√• √łverste rille i ca. 4-6 minutter, slik at du f√•r en crispy, sticky og karamellisert skinn. Pass godt p√• slik at de ikke blir brent.
 5. Mens vi venter og passer p√• de siste minuttene, kan du woke pak choi. Brett ut hver bunte i blader, eller del i b√•ter. Varm olje p√• medium varme i en panne og tilsett hvitl√łken fra marianden. Stekes til gyllenbrune og legg oppi pak choy, √łsterssaus, salt og pepper. Bland godt i noen minutter til etter √łnsket konsistens.
 6. Del gjerne opp kyllingen i spisestore biter og serveres med pak choy og kokt ris.

TIPS:

 • Overl√•r med skinn og bein gir deg den saftige konsistensen, samtidig den fine fargen og karamelliseringen av skinnet. Du kan bruke andre deler av kyllingen, men da m√• steketiden justeres. For oppskrifter med svin, sjekk her.
 • Five spice er et krydder som kan kj√łpes b√•de fra vanlig dagligvare i krydderhyllen eller p√• asiatiske matbutikker.
 • Pak choy kan kj√łpes b√•de fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.
 • Her bruker jeg Lee Kum Kee sin hoisinsaus. Bruker du andre merker er det viktig √• smake til, da sukker/salt mengden kan variere.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*