Dumplings Vårruller

Lyst til å lage super enkle vårruller uten fritering? Kanskje som helgekos eller til 17.mai på mandag? Denne ideen kom jeg på da jeg hadde både gyoza-ark og fyll til overs etter online kurs med Kulturgruppen Equinor Bergen. Jeg hadde ikke lyst til å fryse arkene ned igjen ettersom de ofte blir tørre etter mye frysing og tining, så da ble disse til 🙂 Jeg bruker den samme steketeknikken som i gyoza, og disse ble både saftige, crispy og gode. Her kan du også bruke fyll av vårruller eller lumpia om ønskelig.

Har forresten fått mange spm. ang. private kurs, og alle henveldelser kan sendes oss på mail; altasiatisk@gmail.com.

Ingredienser til ca.30 stk

  • FYLL
  • 200 g kjøttdeig av svin (biff, kylling eller vegetar)

  • 100 g finhakket hodekål

  • 1 finhakket vårløk

  • 1/2 ts revet ingefær

  • 1 ss potetmel

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 2 ts sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1 ts sake (kan sløyfes)

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Gyoza ark

  • Olje til steking

  • Sesamolje til steking

  • 1,5 dl kokende vann hver gang

  • DIPP PER PORSJON
  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss sort/hvit eddik

  • 1 ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • Chiliolje, tørket chili, Sriracha, eller fersk chili for ekstra kick

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Bland fyllet i en bolle og la det marinere i minst 30 minutter. Fyllet kan også lages dagen før og stå til marinering i kjøleskapet.
  2. Her skal vi brette som vårruller/sommerruller; Ha et gyoza ark på et brett/tallerken og legg på med ca. 1/2 ss med fyll på avlang på den ene siden av arket.
  3. Pensle litt vann på tuppen av arket. Løft opp rispapiret som er nærmest deg over alle ingrediensene. Brett inn kantene på begge sider, og ta tak i rullen og rull hele veien fremover.

STEKING:

  1. Stek ca. halvparten eller så mange du får plass til, av gangen på et lag i en stekepanne med ca. 2 spiseskje olje på middels høy varme. Etter noen minutter snur du og steker i noen få minutter til, slik at begge sider blir gyllenbrune. PS! Du kan også steke i to panner så alle blir ferdige samtidig.
  2. Tilsett ca. 1,5 dl kokende vann over i pannen og sett på lokk. La de dampe i ca. 6-8 minutter på fortsatt medium høy varme til vannet blir helt borte.
  3. Løft av lokket og la bunnen bli sprø igjen. Snu og senk varmen til lav. Tilsett ca. 2 ss sesamolje også stekes i noen min til, til motsatt bunn også blir sprø.
  4. Serveres sammen med dippen og smak til etter hvor sterk du ønsker.

TIPS:

  • Ustekte, ferdigbrettede gyoza kan fryses opptil en måned i fryseren.
  • Gyoza ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Jeg bruker fra merket Happy Belly. Disse kan tines kvelden før i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken i noen timer. De blir fort tørre når du tar de ut av posen, så oppbevar i posen eller dekk med noe over mens du bretter.

Ønsker alle en riktig fin helg og 17.mai feiring,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*