Com Chien Duong Chau

En kinesisk stekt ris ofte kalt for “Yangzhou fried rice”. Hjemme hos oss kjenner vi mest til det vietnamesiske navnet og versjonen som jeg spiste mye av i barndommen. Det som ofte kjennetegner denne stekte risen er en blanding av både kjøtt og sjømat i retten. Kinesiske pølser er storfavoritten i denne retten hos oss. Her kan du altså bytte og veksle ingrediensene slik du ønsker, men her kommer det versjonen jeg er vokst opp med 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

 • 600 g kokt ris (ca.300 g ukokt)

 • 200 g (8 stk) scampi i terninger

 • 100 g (2 stk) kinesiske pølser i terninger (les tips)

 • 100 g (1 stk) gulrøtter i terninger

 • 100 g frosne erter

 • 4 egg

 • 2 fedd hakket hvitløk

 • SMAKTSTILSETNINGER
 • 1 ss + 1 ts kylling buljong

 • 1/2 ss + 1/2 ts sukker

 • 1/2 ts salt + 1/4 ts salt

 • 1/2 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Ha kinesiske pølser i en kjele med vann så det dekker akkurat over pølsene på høy varme. Når vannet får et oppkok, koker i ca. 3-4minutter til slik at de mykner noe. Tiden kan variere etter tykkelsen. Dra av skinnet av pølsene om nødvendig og deles i terninger.
 2. Ha 2 ss olje i en panne på medium høy varme og fres hvitløk til gyllen. Inn med rekene og stekes til de får farge. Tilsetter du pølsene, erter og gulrøtter, sammen med 1 ts buljong og 1 ts sukker. Etter ca. 2-3minutter tar du ingrediensene over på et fat.
 3. Blande ris med to egg og 1/2 ts salt i en bolle. La den ligge mens du fortsetter på trinn 4.
 4. Varm 2 ss olje en ny panne på medium høy varme. Visk sammen de resterende to eggene og hell de inn i pannen. Rør med sikelbevegelser til en du får en saftig og fast eggerøre. Ha oppi risen som er blandet med egg. Vend alt sammen og stekes i 2-3 minutter så risen løser seg fra hverandre, før du tilsetter resten av buljong, sukker og smak til med salt.
 5. Ha oppi ingrediensene vi stekte opp tidligere, blandes godt opp i noen få minutter til, så er denne klar til servering. Vi elsker å servere med litt Sriracha eller annen chilisaus for ekstra kick!

TIPS:

 • Asiatisk kylling/kjøttbuljong kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Pulverne anbefales fra merket Lee Kum Kee, Ajomoto eller asiatisk Knorr.
 • Kinesiske pølser / lap cheuong kan kjøpes i kjøle-eller frysedisken fra asiatiske matbutikker. Du kan fint også bytte ut med andre proteiner som i mine tidligere oppskrifter her.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*