En kinesisk stekt ris ofte kalt for “Yangzhou fried rice”. Hjemme hos oss kjenner vi mest til det vietnamesiske navnet og versjonen som jeg spiste mye av i barndommen. Det som ofte kjennetegner denne stekte risen er en blanding av både kjøtt og sjømat i retten. Kinesiske pølser er storfavoritten i denne retten hos oss. Her kan du altså bytte og veksle ingrediensene slik du ønsker, men her kommer det versjonen jeg er vokst opp med 🙂
Ingredienser for 4-5 porsjoner
600 g kokt ris (ca.300 g ukokt)
200 g (8 stk) scampi i terninger
100 g (2 stk) kinesiske pølser i terninger (les tips)
100 g (1 stk) gulrøtter i terninger
100 g frosne erter
4 egg
2 fedd hakket hvitløk
- SMAKTSTILSETNINGER
1 ss + 1 ts kylling buljong
1/2 ss + 1/2 ts sukker
1/2 ts salt + 1/4 ts salt
1/2 ts pepper
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Ha kinesiske pølser i en kjele med vann så det dekker akkurat over pølsene på høy varme. Når vannet får et oppkok, koker i ca. 3-4minutter til slik at de mykner noe. Tiden kan variere etter tykkelsen. Dra av skinnet av pølsene om nødvendig og deles i terninger.
- Ha 2 ss olje i en panne på medium høy varme og fres hvitløk til gyllen. Inn med rekene og stekes til de får farge. Tilsetter du pølsene, erter og gulrøtter, sammen med 1 ts buljong og 1 ts sukker. Etter ca. 2-3minutter tar du ingrediensene over på et fat.
- Blande ris med to egg og 1/2 ts salt i en bolle. La den ligge mens du fortsetter på trinn 4.
- Varm 2 ss olje en ny panne på medium høy varme. Visk sammen de resterende to eggene og hell de inn i pannen. Rør med sikelbevegelser til en du får en saftig og fast eggerøre. Ha oppi risen som er blandet med egg. Vend alt sammen og stekes i 2-3 minutter så risen løser seg fra hverandre, før du tilsetter resten av buljong, sukker og smak til med salt.
- Ha oppi ingrediensene vi stekte opp tidligere, blandes godt opp i noen få minutter til, så er denne klar til servering. Vi elsker å servere med litt Sriracha eller annen chilisaus for ekstra kick!
TIPS:
- Asiatisk kylling/kjøttbuljong kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Pulverne anbefales fra merket Lee Kum Kee, Ajomoto eller asiatisk Knorr.
- Kinesiske pølser / lap cheuong kan kjøpes i kjøle-eller frysedisken fra asiatiske matbutikker. Du kan fint også bytte ut med andre proteiner som i mine tidligere oppskrifter her.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu