Beef Chow Fun

Denne 30 minutters nudelretten tar med meg rett tilbake til de lokale resutaurantene i Hong Kong. Pineapple buns, milk tea og denne ga oss virkelig en riktig godt påfyll til lunsj hver gang vi var på ferier der. Disse brede, mørke og glinsende nudlene har en god balanse av det søte og salte, sammen med mørt biff og sprøe grønnsaker. Er du heldig og har noe til overs, smaker den nesten enda bedre dagen etter når smakene er trukket godt inn i nudlene 🙂

I dag er jeg også så heldig som fikk være med på en hyggelig artikkel på forsiden til VG i dag. Tusen takk til Godt.no som ville lage en sak om meg. Du kan lese om den her 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • BIFF MARINADE
  • 400 g mørbradbiff

  • 2 ss maisenna

  • 1 ss vann

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss lys soyasaus

  • 1 ss olje

  • 1/4 ts salt

  • SAUS
  • 2-3 ss lys soyasaus

  • 3 ss mørk soyasaus

  • 3 ss østerssaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts svart pepper

  • ANNET
  • 400 g tørket pho nudler XL

  • 200 g bønnespire

  • 75 g kinesisk vårløk i deler

  • 1/2 – 1 løk i skiver

  • 3 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å dele biffen i tynne skiver på maks 0,5 cm. Marineres i minst 15 minutter mens du forbereder resten av ingrediensene. Vårløken skal deles i ca. 4 cm lange biter.
  2. Kok nudler til al dente og skyll med kaldt vann. Bland også sammen sausen og smak til med lys soyasaus etter hvor salt du foretrekker.
  3. Varm 3 ss olje på medium høy varme. Tilsett den marinerte biffen, løses fra hverandre og stekes til gjennomstekt.
  4. Ha oppi nudler, saus, bønnespire og løk. Blandes godt opp så sausen trekker seg i nudlene i noen minutter.
  5. Helt til slutt vender du inn vårløken, så er retten klar.

TIPS:

  • Lys soyasaus er tilnærmet lik vanlig soyasaus (Kikkoman er saltere og må justeres om du bruker den). Alle sausene jeg bruker her er fra Lee Kum Kee og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Pho nudler i str XL kan kjøpes fra asiatiske matbutikker sammen med kinesiske vårløk. Finner du ikke i str XL kan vanlig størrelse også brukes; de som vanligvis brukes til pho, eller brede pad thai nudler.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*