Banh Mi Med Grillspyd


Banh mi med grillspyd; en av våre favoritt vietnamesiske retter vi kunne ha spist hver dag 🙂 Denne gangen med mammas grillspyd, paté, syltede grønnsaker og annet godt! Vietnamesiske baguetter er kjent for å være lette og luftige på innsiden, men en sprø skorpe, som man dessverre ikke alltid får tak i her. Derfor har jeg brukt et triks fra mamma får gjenskape smakene med pølsebrød. Her har jeg sprayet brødene med vann før jeg steker dem rask i ovnen. Da vil resultatet bli sprø, saftig og god.

Ingredienser for 5-6 banh mi

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å marinere kjøttet og lage glazen som skal til under grillingen. Når kjøttet er ferdig marinert kan du spyde med grillspyd.
 2. Syltede grønnsaker bør lages minst 30 minutter før, eller helst kvelden før og kan oppbevares i kjøleskapet en god stund. Her kutter jeg mye tynnere enn i oppskriften slik at de skal syltes raskere.
 3. Forvarm ovnen på 200 grader over og under varme når du starter å grille kjøttet. Når alt er ferdig grillet, kan du spraye et jevnt lag med vann rundt alle brødene. Dekk et stekebrett med bakepapir og legg brødene over. Stekes først i to min, så snu og steke i ca. 1-2 min til, så hele blir sprø. Sett gjerne på alarm for å ikke oversteke dem.
 4. Del baguettene på langs. Smør majones på den ene siden og paté på den andre. Hell også på litt soyasaus, og fyll baguetten med kjøtt, syltede grønnsaker, agurk, koriander og litt chili hvis du ønsker ekstra kick. Så er det bare å nyte.

TIPS:

 • Her bruker jeg Klausen store pølsebrød med 6 stk i hver pose. Du kan fint bruke andre typer.
 • Paté kan kjøpes fra vanlig dagligvare.
 • Du kan også panne steke eller legge grillspydene i ovnen.

Ha en riktig fin helg,
Klem TuTu

4 Comments

 1. Hei hva inneholder en paté? Finns det nåt substitutt?

 2. Spraye et jevnt lag rundt brødene? Spraye med hva?

  Ser veldig godt ut! 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*