Tempura Banan Med Is og Karamellsaus

Annonse – Saitaku

Denne er uten tvil de beste og enkleste frityrstekte bananene jeg har laget. Denne gangen brukte jeg søte og mini asiatiske bananer som virkelig ga en ekstra god smak, og minnet meg om de vi ofte spiste på ferier. Forskjellen på denne og mine tidligere frityrstekte bananer, er at de blir rullet i crispy panko, som gjør at disse holder seg gode og sprøe i en hel dag. Dette er den store fordelen med å bruke panko, da slipper du å være bekymret for at paneringen ikke blir sprø, og du kan fint steke de på forhånd 🙂

I denne oppskriften bruker jeg alle disse produktene fra Saitaku, som du kan finne i de fleste dagligvare forretninger, eller på Oluf Lorentzen sin nettsiden her!

Ingredienser for 4 porsjoner

 • TEMPURA RØRE
 • 1 pose Saitaku Tempura Mix

 • 1,5 dl kaldt vann

 • 1 ss sukker

 • Ca. 1/2 pakke Saitaku panko

 • Raps eller frityrolje til frityrsteking

 • ANNET
 • 4 asiatiske bananer

 • Vanilje is, eller andre smaker

 • Karamellsaus/lønnesirup/honning

 • Bær om ønskelig

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å varme opp olje til frityrsteking i en panne på medium høy varme. Oljen bør være minst 7-10 cm dyp.
 2. Bruk gjerne asiatiske bananer som er delvis brune, slik at de er ordentlige søte og blir kremet etter friteringen. Del hver banan på langs i to, slik at du får 8 halve. Denne røren holder seg minst til 4 halve deler til, så om du ønsker å lage til flere porsjoner er det absolutt mulig.
 3. Hell deretter tempura miksen i en pose og tilsett vann og sukker. Rør godt med en slikkepott til du får en jevn, men fortsatt tykk røre. Merk at røren ikke skal overpiskes, da den blir fort flytende.
 4. Ha bananene på en tallerken, røra i en bolle og panko på et fat. Sjekk om oljen er klar ved å dryppe en panko bit oppi. Oljen skal være varm, men ikke ryke, og pankoen skal flyte opp fortløpende.
 5. Dypp banane først oppi røren (merk at røren blir mer flytende etterhvert som du hat fått dyppet noen oppi), også over til panko og rull godt så røren blir dekket. Her kan du velge selv hvor mange du vil lage før du steker de oppi oljen. Har du en stor nok panne kan du rulle alle 8 og steke samtidig, eller halvparten av gangen. Husk at de skal ha litt mellomrom fra hverandre.
 6. Stekes mens du snur jevnlig i ca. 3-5 minutter, slik at de blir gyllenbrune, sprø og gode. Dersom oljen f.eks. er for varm eller de bruner for fort, kan du senke varmen ned til medium og steker litt lengre.
 7. Serveres varme eller lune med is, karamellsaus/lønnesirup/honning og gjerne litt bær om ønskelig.

TIPS:

 • Her bruker jeg mini asiatiske bananer, ofte kalt for saba bananer, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Vent til de er delvis brune for søtest smak. Disse anbefales på det sterkeste da de er søte i smak og litt “chewy” og fastere i konsistensen. Har du ikke de, kan vanlige bananer fint brukes.
 • Denne tempura miksen kan brukes til å lage andre type tempura. Du kan sjekke ut andre Saitaku oppskrifter her.

Ha en fin lørdag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*