Sticky Teriyaki Kylling

Annonse – Saitaku

Sticky, saftig og smakfull teriyaki kylling som lages på rundt 30 minutter! Har du lyst på en enkel, rask og familievennlig middag, er denne absolutt en stor favoritt blant både store og små. Med få ingredienser som du enkelt kan finne hos vanlig dagligvare, og grønnsaker du kan bytte ut med etter egne ønsker, blir denne rask en fast rett å ha på ukemenyen 🙂

I denne oppskriften bruker jeg alle disse produktene fra Saitaku, som du kan finne i de fleste dagligvare forretninger, eller på Oluf Lorentzen sin nettsiden her!

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g lårfilet av kylling

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 3 ss maisenna

  • 2 ss olje til steking

  • 1 flaske Saitaku teriyaki saus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss flytende honning

  • WOKEDE BROCCOLINI
  • 300 g brokkoolini i deler

  • 1 fed hvitløk i skiver

  • 1 ss olje

  • 1-2 ss vann

  • 1/4 ts salt

  • ANNET
  • Kokt ris (Saitaku)

  • Saitaku ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Del hvert lårfilet i ca. 3-4 like store biter og vendes sammen med maisenna i en bolle.
  2. Varm 2 ss olje på medium høy varme i en panne. Stek hver bit i ca. 2 minutter på hver side, til du får en lys brunfarge.
  3. Ha oppi hvitløk, en hel Saitaku teriyaki saus, sukker og honning over kyllingen. Bland godt opp, og la sausen trekke inn i kjøttet og redusere i ca. 6-8 min, fortsatt på medium høy. Rør jevnlig og vurder selv etter hvor mye saus du foretrekker. Vi liker en sticky konsistens og lar den trekke i ca. 7-8 min.
  4. I mellomtiden kan du varme opp en panne for å woke brokkolini. Fres hvitløk i olje til gyllenbrun på medium høy varme. Ha oppi brokkolini, vann og salt, og stekes til ønskede konsistens i noen minutter.
  5. Når kyllingen er klar, serverer du den sammen med kokt ris og grønnsaker. Ha over den gode sausen som virkelig er helt nydelig med ris, og dryss på med litt ristede sesamfrø for ekstra aroma.

Ta en titt på flere gode oppskrifter med Saitaku her!

TIPS:

  • Lårfilet anbefales da de er mørere og saftigere i smak og konsistens.
  • Du kan fint bruke brokkoli, sukkererter, eller andre type grønnsaker også. Agurk, salat eller tomater er også godt til om du ønsker noe frisk.
  • Saitaku sin sushi ris kan fint bruke til denne oppskriften. Her koker du risen etter fremgangsmåten på pakken, og sløyfer eddiken og alt som skal vendes inn til sushi ris.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Vidar Berendt-Harbosen

    Hei. Prøvde denne i går og den var himmelsk god. Men en ting jeg lurer på:
    Hvordan får du den så «svart»? Min ble lys ala orange chicken.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*