Stekt Udon Med Scampi

Stekt udon er ingen tvil Tuan sin favoritt nudel-rett. Derfor blir det ofte laget store porsjoner slik at han kan ta med til lunsj dagen etter (om ikke han ender opp med å spise som kveldsmat samme dag 🙂 ). Denne retten er så enkelt og raskt å lage, at den også er en hverdagsfavoritt hos meg. Vi har som regen alltid udon nudler i boden, så her kan du bruke restegrønnsaker og proteiner du har i kjøleskapet, og lage en god middag på under 30 min.

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • SCAMPI MARINADE
  • 20 scampi

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • GRØNNSAKER
  • 300 g hodekål i skiver

  • 2 vårløk i deler

  • 1 paprika i skiver

  • SAUS
  • 2 ss lys soyasaus

  • 2 ss mørk soyasaus

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss ketchup

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • ANNET
  • 800 g udon nudler

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 4 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å koke udon til den akkurat slipper seg fra formen. Skylles godt i kaldt vann. Bland også sammen sausen og forbered grønnsakene.
  2. Rens rekene (jeg foretrekker å beholde halen, men her velger du selv. Bland sammen med marinaden. Varm 2 ss olje i en dyp panne og fres hvitløk til gyllen på medium høy varme. Ha oppi scampi og stekes til nesten gjennomstekt, før du tar de over i en skål.
  3. Tilsett 2 nye ss med olje i pannen på fortsatt medium høy varme. Stek hodekål først i ca. 1 min før du har oppi paprika og steker i enda 1 min. Her justerer du steketiden etter hvor sprø eller myk du ønsker grønnsakene.
  4. Tilsett udon og blandes til den blir varm igjen i noen minutter. Ha tilbake scampi og tilsett sausen. Blandes godt slik at sausen trekker seg inn i nudlene i ca. 4-5 minutter. Vend helt til slutt inn vårløken, så er denne klar.

Dersom du ønsker ekstra kick, kan du også ha oppi fersk chili eller chili olje. Sausen fra denne oppskriften kan også brukes.

TIPS:

  • Her kan du variere grønnsakene etter hva du har eller ønsker. Som f.eks. sopp, brokkoli, rødkål, løk, sukkererter osv.
  • Mørk og lys (tilnærmet lik vanlig soysaus) er fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Udon selges i ferdigkokte og er tykke i vakuumpakker på asiatiske matbutikker. De trenger derfor kun å løse seg fra formen i kokende vann. Frosne udon kan også brukes.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*