Koreanske Kremost Hvitløksbrød

Også kjent korean cream cheese garlic bread. Dette herlige hvitløksbrødet gikk viralt i fjor, og jeg har lenge hatt lyst til å teste selv her hjemme. Resultatet var virkelig over all forventing, og virkelig verdt baketiden 🙂 Luftige brød, fylt med kremost og dynket oppi en velsmakende hvitløkssaus? Det må bare bli en sikker vinner. Er du glad i hvitløksbrød, må du teste denne nydelige versjonen virkelig ikke er vanskelige å lage.

PS! Boka mi er endelig tilbake med signatur nå. Ønsker du eller kjenner noen som ønsker signert utgave, finner du den på maks rabatt her 🙂

Ingredienser for 4 garlic bread

 • BRØD
 • 150 ml helmelk

 • 25 g sukker

 • 1 ts tørrgjær

 • 300 g hvetemel

 • 1/2 ts salt

 • 1 egg

 • 25 g romtemperert smør

 • KREMOST FYLL
 • 200 g romtemperert kremost

 • 1/5-1 ss sukker

 • HVITLØKSSAUS
 • 150 g smør i terninger

 • 5 fed finhakket hvitløk

 • 2 ss melk

 • 1-2 ss flytende honning

 • 2 ss tørket persille

 • 1 egg

 • 1/4 ts salt

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Merk at jeg bruker maskin, men du kan fint kna for hånd 🙂

 1. Bland sammen kald melk, sukker og tørrgjær i en bolle til sukkeret løser seg opp. Ha oppi mel, salt og egg i det våte. Bruk først en slikkepott eller tresleiv og bland deigen lett sammen. Deretter setter du maskinen med eltekrok på lav hastighet (jeg har fra 1-10 og setter på nivå 2), i ca. 2-3 minutter slik at du får en fin og jevn deig.
 2. Tilsett det myke smøret og elte på samme hastighet i ca. 7-8 min til, frem til du kan ta glutentesten. Ta en liten håndfull av deigen, og strekk den forsiktig ut til en tynn hinne som lyset sees igjennom. Dersom den ryker med en gang eller føles for stram, skal deigen eltes litt til. Deigen føles myk og smidig.
 3. Dekk bollen med et håndkle og heves inni ovnen på ca. 30 grader over og under varme i ca. 1,5 time til den dobler seg i størrelsen.
 4. I mellomtiden kan du lage kremost-fyllet. Bland sammen romtemperert kremost i en bolle med sukker. Smak til med sukkeret og settes kald i kjøleskapet (gjerne i en sprøytepose).
 1. Når deigen er ferdig hevet, velter du den ut på benken, og knar godt på den i ca. 1 minutt. Fordel deigen i fire like store emner og legges oppå et kledd bakebrett. Dekkes med håndkle og inn igjen til heving i ovnen på ca. 30 grader i ca. 45 minutter til, så de blir runde og fine.
 2. Husk å ta brettet ut av ovnen noe før for å forvarme den på 175 grader, over og under. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter når ovnen er blitt ordentlig forvarmet. Ta de ut av ovnen, over på en rist og avkjøles til lune eller avkjølet nok til å jobbe med.
 3. – Når de er avkjølte, kan du lage hvitløkssausen og forvarme ovnen igjen på 175 grader. Ha smør i terninger oppi en bolle og smelt over et vannbad til akkurat smeltet (mikro eller i kjele går også fint). Bland inn melk og løft bollen av vannbadet. Rør inn resten av ingrediensene og smak til med først 1 ss honning før du evt. tilsetter en til.
  – Bruk en brødkniv og del hvert brød oppi seg like store deler som på bildet, nesten helt ned til bunnen (spar noen cm slik at de fortsatt holder sammen). Klipp ca. opp 2 cm av sprøyteposen med kremost. Så kan du åpne en og en lomme av brødene og klem inn to striper av kremosten frem og tilbake i hver lomme helt nederst i kanten. Pass på så det ikke oser ut på kantene.
 4. Dynk hvert brød godt oppi hvitløkssausen på hver side og mellom lommene. Legg alle tilbake til stekebrettet og inn midt i ovnen igjen i ca. 12-15 minutter så skorpen blir sprø. Da er de klare til å serveres varme eller lune.

TIPS:

 • Skulle du være så heldig å ha noe til overs? Pakk i godt i folie eller i luftett boks i kjøleskapet. Varmes opp i ovnen igjen til servering.
 • Jeg bruker Philadelphia kremost med akkurat 200 g per pakke.
 • Har du ikke sprøytepose, kan du fint bruke en skje til å fordele kremosten i bunnen av hver lomme.

Håper dere vil teste,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*