Klassiske Gyoza

I dag deler jeg enda en oppskrift fra boka mi 🙂 Denne gangen klassiske gyoza som jeg også viste på kurset med ARK. Dersom du ønsker å delta på vårt nye kurs der vi skal lære å lage sesamkylling, kan du melde deg på her.

Disse må være blant mine favoritt dumplings. Kombinasjonen av den sprøstekte bunnen og saftige delen som er blitt dampet, er utrolig enkel å like. Denne gangen har jeg også filmet en Reels på Instagram, slik at dere kan se hele prosessen som blir lagret i veggen min 🙂

Ingredienser til 24-26 gyoza

  • FYLL
  • 200 g kjøttdeig av svin

  • 100 g finhakket hodekål

  • 1 finhakket vårløk

  • 1/2 ts revet ingefær

  • 1 ss potetmel

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 2 ts sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1 ts sake (kan sløyfes)

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Gyoza ark

  • Olje til steking

  • 2 ss sesamolje

  • 1-1,5 dl kokende vann

  • DIPP PER PORSJON
  • 1 ss soyasaus

  • 1/2 – 1 ss riseddik/ eddik

  • Chiliolje, tørket chili eller fersk chili for ekstra kick

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Bland fyllet i en bolle og la det marinere i minst 30 minutter. Fyllet kan også lages dagen før og stå til marinering i kjøleskapet.
  2. Legg et gyozaark i håndflaten din eller på en tallerken. Legg en ½ ss fyll i midten av arket. Løft opp den delen av arket som ligger mot deg, og brett små folder bortover mens du «limer» hver fold mot det bakerste arket. Du bretter altså kun det fremste arket, det bakerste skal hele tiden være rett. Her kan du se trinn-for-trinn.
  3. Stek mellom 10–12 gyoza av gangen i en stekepanne med ca. 1 spiseskje olje på middels høy varme i noen få minutter, til bunnen blir gyllenbrun.
  4. Hell i 1–1,5 dl kokende vann i stekepannen. Vannet skal være 1 cm dypt. Legg på lokket, og stek på fortsatt middels høy varme i 6–7 minutter, til alt vannet er fordampet. Ikke ta av lokket underveis, da forsvinner dampen du bruker til å steke dem med.
  5. Ta av lokket, og løsne gyozaene forsiktig fra stekepannen. Tilsett 1 ss sesamolje og vend pannen for å fordele oljen jevnt utover. Skru ned varmen til lav, legg på lokket igjen og stek i 2–3 minutter til, til bunnen blir sprø. Serveres med soyasaus eller dipp.

TIPS

  • Disse kan nytes som de er, eller serveres sammen med ris, salat og stekte grønnsaker.
  • Ustekte, ferdigbrettede gyoza kan fryses opptil en måned i fryseren.
  • Gyoza ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Andre type kjøttdeig og vegetardeig kan også brukes.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

4 Comments

  1. Kan man steke i kasserolle hvis en ikke stekepanne med lokk?

  2. Janine Gulliksen

    Hei. Kan man oppbevare gyoza ferdig lagde i kjøleskapet og steke de dagen etter?

    • Heisann, det skal gå fint så lenge du pakker de godt inn 🙂 Du bør også strø et lag med mel på et fat før du legger dem over slik at bunnen ikke blir våt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*