Honningglasert Laks Med Sitron

Den raske, enkle og smakfulle hverdagsretten på maks 15 min!! Min tidligere versjon av «soyamarinert laks på 15 min» har lenge vært en storfavoritt på bloggen. Denne gangen har jeg laget en annen enkel variant med denne nydelige honningsausen fra min «honey lemon chichen» som virkelig ble en herlig kombo. Her kan du servere med ris, grønnsaker eller nudler.

Ingredienser for 4

 • 4 lakse fileter

 • Salt og pepper

 • 2 ss olje til steking

 • SAUS
 • 2 fed hakket hvitløk

 • 1 dl vann

 • 3 ss soyasaus (les tips)

 • 2-3 ss flytende honning

 • 1 ss østerssaus

 • 1 ss sitronsaft / saften av sitron

 • 1 ss maisenna

 • 1 ts sesamolje (kan sløyfes)

 • ANNET
 • Ris for 4 porsjoner

 • Kokt/stekt/dampede grønnsaker

 • Hakket vårløk / koriander

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å blande sammen sausen uten hvitløk og maisenna. Smak til om du f.eks. ønsker sitron og honning, før du blander inn maisennaen.
 2. Varm opp en stekepanne på medium høy varme. Krydre lett med salt og pepper på laksefiletene og stekes på begge sider til gjennomstekte, eller slik du foretrekker laksen din. Ta ut laksen på et fat.
 3. Tilsett hvitløk og stekes til gylne. Senk varmen til medium og hell inn sausen. La den putre i ca. 30 sekunder til den tykner noe, så er den klar.
 4. Du kan enten vende laksen forsiktig sammen med sausen, helle sausen over laksen eller servere som en saus på bordet.
 5. Dryss gjerne på med litt hakket vårløk eller koriander, sitronbåter og serveres med ris, nudler eller brun ris som vi gjorde her. Av grønnsaker syns vi laksen passer godt sammen med brokkoli, sukkererter, pak choy eller asparges. En frisk salat med f.eks. agurk eller tomater er også nydelig til.

TIPS:

 • Av soyasaus anbefaler jeg merkene Maggie/Lee Kum Kee til denne retten, da de er mindre salt enn Kikkoman. Begge kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Bruker du en salt soyasaus kan du justere mengden etter smak.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Hvilken østersaus bruker du i oppskriftene dine? 🙂

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*