Crispy Pepper Chicken

Da jeg lagde oppskriften “pepperkrabbe” fra boka mi, falt vi helt pladask for den gode og aromatiske peppersausen. Den er blant annet laget med smør, hvitløk og andre gode ingredienser, som gikk perfekt sammen med ris. Jeg har derfor prøvd å lage en ny kombo med sprøstekte kylling i dag, som ble over alle forventninger. Med en behagelig smak av pepper som gir deg en herlig kick og den karamelliserte sausen som setter seg rundt den sprø kyllingen. Disse er gode smaker som kommer til å feste seg i minneboksen 🙂

Boka mi finner du forresten her med mange ekslusive oppskrifter, grundige guide og bilder med ingredienser og råvarer 🙂 Sjekk her for maks rabatt!

Ingredienser for 3-4 porsjoner

 • 800 g kyllingklubber (vinger eller en blanding kan også brukes)

 • 1 ts hvitløkspulver

 • 1 ts salt

 • 1/2 ts pepper

 • 100 g maisenna

 • Raps eller frityrolje til friyrsteking

 • PEPPERSAUS
 • 2 ss ketjap manis

 • 2 ss østerssaus

 • 2 ss soyasaus

 • 1 ss mørk soyasaus

 • 1 ss sukker

 • 1-2 ss svart pepper

 • 1/2 – 1 ss hvit pepper

 • WOK
 • 100 g smør

 • 5 fedd hakket hvitløk

 • 1 hakket sjalottløk

 • 1 ss revet ingefær

 • Hakket koriander som topping

 • Ris

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å tørke kyllingen for vann, og bland inn hvitløkspulver, salt og pepper litt. Her bruker jeg en blanding av både klubber og vinger, men du kan fint bruke kun en av delen. La den marinere mens du varmer oljen på medium høy varme i en panne eller kjele. Oljen bør være minst 5 cm dyp for å dekke kyllingen.
 2. Når oljen er varm (den skal ikke ryke. Test med å legge en bit av paneringen oppi oljen, flyter den opp fortløpende er oljen klar), vender du all kyllingen sammen med maisenna.
 3. Rist av litt, før du legger de oppi oljen og frityrstekes. Halvparten eller alle av gangen etter hvor stor panne du har. Husk at de ikke skal ligge oppe hverandre og ha avstand slik at temperaturen ikke dropper. Stek
 4. Jeg steker først alle klubbene i ca. 8-9 minutter, tar de ut av oljen, også vingene i ca. 6-7 minutter. For å få ekstra sprø kylling bruker vi dobbel-friterings-metoden. Legg klubbene oppi igjen når jeg tar ut vingene, og steker de enda en gang i ca. 5-7 minutter til. Repeter samme metode for vingene slik at de blir sprø og gyllenbrune.
 5. Lag sausen ved blande sammen alle ingrediensene i en bolle. Smak til med pepper. Sausen skal være spicy, men fortsatt smakfull.
 6. Varm en panne på medium høy varme og smelt smøret. Ha oppi hvitløk, sjalottløk og ingefær. La det surre en en gyllenfarge før du tilsetter sausen. La sausen puttre i ca. 2 minutter og rør hele tiden slik at sausen tykner og reduserer noe, og vend inn kyllingen godt i noen minutter. Dryss over med koriander (eller vårløk) og serveres med en gang sammen med ris.
  TIPS! Det vil være noe saus igjen i kjelen etter kyllingen. Vend gjerne noe av risen oppi for å få med deg de gode smakene.

TIPS:

 • Du kan fint kun steke en gang om du vil, men stek de da fra 12-15 min. De vil ikke være like sprø, men fortsatt god i smaken.
 • Jeg bruker 800 g av både vinger og klubber (frosne fra vanlig dagligvare), du kan bruke en av delene.

Ha en fin dag,
Klem TuTu


Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*