Bibimbap Med Kylling

“Bibimbap er en klassisk og populær koreansk rett med ris, grønnsaker, proteiner og en deilig sterk chilisaus. Ordet «bibim» betyr å mikse, og «bap» betyr ris. Den kommer ofte på bordet i en oppvarmet steinbolle uten å være rørt sammen, slik at du selv blander alle ingrediensene før du begynner å spise.”. Utdrag hentet fra min kokebok, Alt Asiatisk, som du forresten kan bestille her nå igjen med signatur og fortsatt med maks rabatt 🙂

Denne gangen har jeg brukt sammen oppskriften, men med kylling i stedet for biff, og sjampinjong i stedet for shitakesopp. I helgen lagde vi en vegetar versjon med kun grønnsaker, og ble virkelig smakfull med de sprø konsistensene. Her kan du derfor bruke opp grønnsaker og ingredienser fra kjøleskapet og mikse sammen din egen bolle med chilisaus 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • KYLLING MARINADE
 • 300 g kylling lårfilet

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ts sesamolje

 • 1/4 ts pepper

 • GRØNNSAKER
 • 300 g sjampinjong i skiver

 • 200 g spinat + 1 ss sesamolje og 1/4 ts salt

 • 200 g bønnespirer + 1 ss sesamolje og 1/4 ts salt

 • 1 stor gulrot i strimler + 1/2 ts salt

 • 1/2 squash i tynne halvmåner/strimler + 1/2 ts salt

 • BIBIMBAP SAUS (les tips)
 • 4 ss soyasaus

 • 3 ss gochujang (koreansk chilipasta)

 • 2 ss sukker

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ss hvit eddik

 • 1 fedd hakket hvitløk

 • TILBEHØR
 • Nøytral olje til steking

 • 1 stekt egg til hver porsjon

 • Kokt ris til 4 porsjoner

 • Ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE

 1. Del biffen i tynne strimler eller spisestore biter og bland med mariaden. La den stå i minst 10 minutter mens du i mellomtiden kan du blande bibimbap-sausen og gjøre klar resten av ingrediensene.
 2. Bønnespirer og spinat skal kokes. Legg spirene i kokende vann i noen minutter før du løfter dem ut. Legg deretter spinaten oppi det samme kokende vannet, og sil av vannet etter ca. 30 sekunder. Klem vannet godt ut av spinaten før du vender smakstilsetningen fra ingredienslistene godt inn i den. Gjør det samme med bønnespirene. Ha alt i hver sin skål, slik at grønnsakene tilberedes hver for seg.
 3. Stek squash, gulrot og sopp hver for seg med litt olje sammen med smakstilsetningene til hver enkelt grønnsak. Juster steketiden etter hvor sprø grønnsaker du liker.
 4. Stek kyllingen med litt olje til den er gjennomstekt, og legg til side mens du steker ett speilegg til hver porsjon.
 5. Fordel risen i store boller. Fordel biff og grønnsaker over risen langs hele kanten av bollen, og dander pent slik at fargene i retten kommer godt frem. Legg det stekte egget i midten og server. Hver person heller på så mye chilisaus de selv liker, og rører retten godt sammen før den nytes. Bland godt, slik at hver munnfull er fylt med alle de gode smakene.

TIPS:

 • Varier grønnsaker etter hva du liker og får tak i. Du kan fint dampe eller koke grønnsakene i stedet for å steke dem, og så blande inn de ulike smakstilsetningene etterpå.
 • Gochujang produseres i ulike merker, og kan variere i smak og styrke. Tilsett gjerne 1 ss av gangen og smak til underveis, slik at du får saus i den styrken du ønsker.
 • Det er vanlig å servere denne retten med ren gochujang som saus, eller lage en saus som ikke inneholder soyasaus. Jeg liker den best med, men du kan sløyfe den fra sausen hvis du liker den best uten.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*