Vietnamesisk Grillet Kylling Med Ris

Også kalt «cơm gà nướng» på vietnamesisk. En velkjent gatemat som mamma ofte lagde da jeg var liten. Jeg elsket lukten av grillet kylling og smaken av det saftige kjøttet sammen med ris, blandet fiskesaus og syltede grønnsaker. I dag deler jeg også alternativ til grilling dersom det ikke er helt grillsesong hos deg enda 🙂

Ingredienser for 2 porsjoner

  • KYLLING MARINADE
  • 2 kyllinglår

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 hakket sjalottløk

  • 1 hakket sitrongress (kan sløyfes)

  • 2 ss østerssaus

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss sukker

  • 1 ss fiskesaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • FISKESAUS TIL TILBEHØR
  • 5 ss kokende vann

  • 2 ss fiskesaus

  • 1 ss sukker

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • 1/2 lime

  • 1-2 hakket chili

  • VÅRLØKSOLJE (valgfritt)
  • 2 vårløk i ringer

  • 1 ss nøytral olje

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts sukker

  • ANNET
  • Syltede grønnsaker (les tips)

  • Kokt ris

  • 2 speilegg

  • Agurk og tomat i skiver

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å marinere kyllinglårene i minst 2 timer eller helst kvelden før i kjøleskapet. Ta gjerne de ut til romtemperatur litt før du griller/steker.
  2. I mellomtiden kan du lage syltede grønnsaker og forberede resten av tilbehørene.
  3. Fiskesausen lager du ved å blande alle ingrediensene sammen. Smak til med chili og settes kald i kjøleskapet.
  4. Dersom du ønsker å grille, kan du skrape av grønnsakene kyllingen er marinert i, slik at de ikke brenner seg. Legge disse på grillen til de er gjennomstekte og fine på begge sider.
  5. Ønsker du å steke i ovn; forvarm ovnen på 200 g varmluft. Skrap av grønnsakene kyllingen er marinert i, slik at de ikke brenner seg. Sett kyllingen inn mindt i ovnen og la den steke i ca. 30-35 minutter etter størrelse.
  6. Serveres med ris, speilegg og grønnsaker. Vi liker å ha litt syltede grønnsaker oppi fiskesausen eller ved siden av risen for en friskere smak. Dette er helt valgfritt.

TIPS:

  • Vi syns det er forfriskende å ha litt syltede grønnsaker i fiskesausen og som tilbehør. Dette er valgfritt. Kan lages med kun gulrøtter eller sløyfes helt.
  • Kan også bare servere med litt soyasaus over risen om du ikke ønsker å blande sammen en fiskesaus.

Ønsker dere en riktig god påske,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Så nydelige ut! Hvilke Asiatiske butikker anbefaler du i Drammen?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*