Thai Wok Med Svin Og Cashew

En smaksbombe på kun 20 minutter! I fjor toppet min Thai Kylling Cashew listen over de mest populære rettene på bloggen, og i dag har jeg derfor laget en ny og enda enklere versjon 🙂 Med de samme gode smakene, men litt mer saus som er helt nydelig med risen. Du kan tilpasse mengde chili olje etter hvordan du og familien foretrekker styrken, eller lage den helt barnevennlig og sløyfe.

Og vil også si tusen hjertelig takk til alle som har kjøpt boka mi! Vi hadde en helt magisk lanseringsdag og signerte hel 1200 forhåndsbestilte bøker 🙂 Jeg gleder meg sånn til bøkene kommer i posten deres, og tusen takk for tålmodigheten. Flere som har spurt om det fortsatt er mulig å bestille med signatur, og jeg signerte mange ekstra som du kan finne HER 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g nakkekoteletter uten bein

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 ss olje

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • GRØNNSAKER
  • 200 g sjampinjong i skiver

  • 2 asiatiske vårløk/vanlig vårløk i store deler

  • 1 paprika i biter

  • 1/2 -1 løk i biter

  • 75 g cashewnøtter

  • SAUS
  • 3 ss soyasaus

  • 2 ss mørk soyasaus

  • 2 ss hvit eddik (5%)

  • 2 ss brunt sukker

  • 1 ts maisenna

  • 2-3 ts chili olje (kan sløyfes for mild smak)

  • ANNET
  • Kokt ris for 4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å dele nakkekotelettene i ca. 3×3 store biter. Kutt grønnsakene og bland sammen sausen. Slik at alt er klart til steking.

  1. Varm 1 ss olje på medium høy varme. Stek cashewnøtter i ca. 2-3 minutter så de får en fin farge. Ta de ut av oljen og legges over på en skål.
  2. Ha oppi resterende 1 ss olje i pannen på fortsatt medium høy varme. Fres hvitløk til gyllen og ha oppi kjøttet sammen med salt og pepper. Stekes til nesten helt gjennomstekt.
  3. Ha oppi sopp og paprika og stekes i ca. 2-3 minutter til. Her kan du også ha oppi løk om du fortrekker det. Vi liker de litt sprø og venter til neste trinn.
  4. Senk varmen til medium og hell over sausen og løken. Blandes godt slik at sausen trekker seg inn i kjøttet i ca. 2-3 min til. Ha helt til slutt oppi cashew nøttene og vårløk, så er denne klar til servering med ris.

TIPS:

  • Dersom du ønsker denne barnevennlig uten chili, kan du også dryppe noen dråper chili olje i de porsjonene som ønsker chili ved servering.
  • Chili olje kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, f.eks. merket Lee Kum Kee. Finner du ikke dette kan fersk chili (stekes sammen med hvitløk), eller chili flakes også brukes.
  • Vi foretrekker nakkekoteletter for en saftig smak, men du kan fint også bruke svinekoteletter om du ønsker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

6 Comments

  1. Kristine

    Hei! Takk for en nydelig blogg og instagramside og gratulerer med boksuksess! Jeg lurer på om du har noen anbefalinger til en skikkelig god og aromatisk jasminris? Synes alle variantene jeg prøver er så pregløse.

    • Hei og tusen takk 🙂 I boka mi har jeg skrevet alle mine anbefalinger til ingredienser, deriblant også ris 🙂 Vi har alltid brukt thai jasmine ris her hjemme (bortsett fra til sushi) og er veldig fornøyd.

  2. Heisann, hva gjør man med all væsken fra kjøtt og sopp?

  3. Kan jeg bruke kylling i stedet for svin til denne retten? 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*