Tempura Bao Buns Med Teiryaki Majones

Annonse – Saitaku

En sammensetning av fluffy bao, crispy tempura scampi, teriyaki majones og syltede gulrøtter 🙂 Her bruker jeg også denne enkle tempura miksen som gjør at det tar maks 30 minutter før alle bao bunsene er klare for servering. Planlegger du å lage noe godt i helgen, eller lyst til å imponere de hjemme med noe “fancy” men likevel enkelt, er disse virkelig til å anbefales 🙂

I denne oppskriften bruker jeg alle disse produktene fra Saitaku, som du kan finne i de fleste dagligvare forretninger, eller på Oluf Lorentzen sin nettsiden her!

Ingredienser for 6 bao buns

  • TEMPURA SCAMPI
  • 12 scampi

  • 1 pose Saitaku tempura mix

  • 150 ml iskaldt vann

  • 75 g Saitaku panko

  • Olje til frityrsteking

  • SYLTEDE GULRØTTER
  • 200 g gulrot i tynne strimler (gjerne med mandolinjern)

  • 2 ss Saitaku sushi eddik

  • 1/5 – 1 ss sukker

  • 1/4 ts salt

  • TERIYAKI MAJONES
  • 5 ss Saitaku japansk majones

  • 1 ss Saitaku teriyaki saus

  • TILBEHØR
  • 6 frosne bao buns (eller hjemmelagde her)

  • Saitaku ristede sesamfrø

  • Koriander/hakket vårløk som topping

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å sylte gulrøtter ved å blande sammen alle ingrediensene i en bolle. Smak til med sukkeret etter hvor søtt du ønsker. Før servering klemmer du ut alt vannet av blandingen.
  2. Bland deretter sammen teriyaki majonesen til du får en jevn blanding. Settes i kjøleskapet mens du forbereder resten.
  3. Deretter kan du rense og fjerne skallene på scampiene, men behold gjerne den nederste delen på halene på. Fjern ryggraden og rens scampiene.
  4. Legg de på ryggen og lag ca. ca. 4-5 kutt bortover som er på maks 0,5 cm. Snu deretter scampien og press den ned. Du skal høre at det “knekker” litt i scampien. Dette er for at de skal være rette og fine mens vi panerer og frityrsteker. Du kan se bilde her.
  5. Varm olje til frityrsteking i en kjele eller panne på medium høy varme. Oljen bør være minst 5 cm dypt. Mens oljen blir varm, kan du sette bao buns til damping. Disse til ta mellom 10-12 minutter å dampe etter størrelsen.
  6. Lag tempura miksen med iskaldt vann som anvist på pakken Sjekk om oljen er klar ved å droppe en panko bit oppi. Oljen skal ikke ryke, og panko biten skal flyte opp fortløpende.
  7. Ta tak i halen og dypp en scampi av gangen oppi røren. Løft den opp og la litt av røren renne av før du legger den over til panko. Rull frem og tilbake slik at den blir godt dekket før du legger oppi oljen. Du kan også fint lage opptil 5-6 stk før du steker de samtidig.
  8. Snu jevnlig og stekes i noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø. Blir de fort rask bruke, kan du justere på varmen.

Når alle elementene er klare, kan du brette bao buns forsiktige ut og smøre på litt teriyaki majones på begge innsidene. Legg på litt syltede gulrøtter og topp med to tempura scampi i hver bao buns. Dryss gjerne litt ristede sesamfrø over og server med koriander eller hakket vårløk. Voila 🙂

TIPS:

  • Tempura miksen rekker til minst 6 scampi til, så her kan du gjerne lage flere tempura scampi, (eller bruke halve pakken). Vi syns det er enklest å dyppe når røren er dyp.
  • Denne oppskriften fint lages med kylling slik som her.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*