Sashimi Salat Med Ponzu Saus Og Spicy Majones

Annonse – Saitaku

Nå som våren virkelig begynner å komme, er det lite som frister mer enn en fargerik, frisk og enkel sashimi salat her hjemme. Ekstra pluss er at denne tar deg maks 15 min å lage, og du kan enkelt bygge den ut med ris om du ønsker en større middag. En liten vri på denne enkle salaten som virkelig løfter opp smakene, er den kremete wasabi majonesen fra Saitaku. Her får du ønsket mengde kick og samtidig et herlig kremet element til en ellers frisk og sprø salat 🙂

I denne oppskriften bruker jeg alle disse produktene fra Saitaku, som du kan finne i de fleste dagligvare forretninger, eller på Oluf Lorentzen sin nettsiden her!

Ingredienser for 2 porsjoner

  • 400 g laks (sushi grade)

  • 1 mango i terninger

  • 1 avokado i skiver

  • 1 granateple

  • Hakket vårløk/koriander

  • PONZU SAUS
  • 2 ss Saitaku soyasaus

  • 2 ss vann

  • 1 ss sukker

  • 1 ss Saitaku riseddik

  • 1 ss limesaft

  • 1 ts sesamolje

  • TILBEHØR
  • Saitaku ristede sesamfrø (sort og hvit)

  • Saitaku wasabi majones

  • Saitaku sushi ris (om ønskelig)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å blande sammen ponzu sausen i en bolle, smak til med saften av lime og legges kald i kjøleskapet.
  2. Del opp alle grønnsakene og dander på et stort fat eller tallerkener. Avokado kan fint også deles i terninger som resten hvis du ønsker.
  3. Del laksen i tynne skiver på maks 0,5 cm. For å få til rosen, legger du en og en skive over hverandre, slik at hver skive lapper ca. halvparten av skiven under.
  4. Rull fra første enden nedover slik at du får en stram lakserull. Legg den flat ned og brett bitene ut lik som roseform. Her har jeg mellom 7-8 skiver for hver rose, men du kan fint lage mindre eller større om ønskelig.
  5. Da er det bare å dandere slik du ønsker eller som på bildet. Dryss over med ønsket mengde ponzusaus, ristede sesamfrø og wasabi majones for en ekstra kick og creamy smak.

Dersom du ønsker å servere med kokt ris, rekker denne salaten til flere enn 2 porsjoner.

TIPS:

  • Du kan fint også bruke andre grønnsaker som agurk, løk, edamame bønner og lignende.
  • Kveite eller havabbor er også et veldig godt alternativ sammen med laks i denne salaten. Ønsker du ikke rå fisk, kan du flambere fisken lett.
  • Alle produkter fra Saitaku kan kjøpes fra de fleste dagligvare forretninger eller på deres nettiside her.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*