Nudler Med Kylling Og Vårløksolje

Denne retten minner meg så mye om de fineste reiseminnene og den aromatiske kyllingen vi ofte spiste i Hong Kong. I fjor lagde jeg en versjon sammen med ris, og denne gangen serverte vi med nudler, som virkelig ble en herlig kombo. Den herlige sausen som er fullpakket med gode smaker av blant annet soyasaus, hvitløk og vårløk. Dette er ordentlig kosemat på kort tid som virkelig må prøves 🙂

IngredienSER FOR 4 PORSJONER

  • KYLLING
  • 600 g overlår med bein og skinn

  • 2 liter vann

  • 25 g ingefær i skiver

  • 1 sjalottløk i skiver

  • 1 vårløk i deler

  • 1/2 ts gurkemeie (valgfritt)

  • VÅRLØKSOLJE
  • 0,74 dl rapsolje

  • 25 g ingefær i skiver

  • 2 sjalottløk i skiver

  • 3 fed hvitløk i skiver

  • 1 vårløk i deler

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss østerssaus

  • 2 ts brunt sukker (eller vanlig sukker)

  • 1-2 hakket vårløk (skal ikke stekes, men oppi sausen)

  • TILBEHØR
  • Koktd longevity/eggnudler for 4 porsjoner

  • 1/2 – 1 agurk i tynne skiver

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å filetere bort beinene til kyllingen. Jeg fortrekker å bruke overlår med fyll, men ønsker du ikke skinnet kan du fint bruke lårfilet som er ferdig fillertert.
  2. Varme opp vann på medium høy varme med ingefær, sjalottløk, vårløk og gurkemeie. Denne gir en veldig fin gulfarge og god aroma, men kan fint sløyfes om du ikke har det.
  3. Når vannet får et ordentlig oppkok og fosskoker, legger du kyllingen oppi og sett den til koking med lokk i ca. 10 min. Slå deretter av varmen og la kyllingen ligge i vannet, fortsatt med lokk i ca. 5 min til. Denne metoden gir deg utrolig mør og saftig kylling uten at den blir overkokt.
  4. I mellomtiden kan du lage vårløksoljen ved å varme opp oljen på medium høy varme. Tilsett ingefær, vårløk, hvitløk og sjalottløk og stek dette til de blir gyllenbrune.
  5. Mens du venter kan du blande sammen soyasaus, øssterssaus, sukker og vårløksringer i en bolle. Når grønnsakene er blitt fine og brune, setter du en sil over bollen og heller oljen over. Bland oljen og sausene godt sammen.
  6. Fordel nudler i skåler og topp med agurk. Del kyllingen opp i spisestore skiver og over nudelen. Fordel sausen jevnt over, så er det bare å blande opp og nyte.

TIPS:

  • Som nevnt over kan du fint bruke lårfilet om du ikke ønsker skinn.
  • Vi foretrekker longevity nudler som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, da den er chewy, har god saltet smak, og ikke minst tynne strenger som trekker godt i seg sausen. Alle andre eggnudler kan også brukes.
  • Agurk kan også byttes ut med f.eks. kokte bønnespire eller andre grønnsaker.
  • Gurkemeie kan kjøpes både fra asiatiske og vanlig dagligvare.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*