Denne populære koreanske nudelen har vært på ønskelista mi lenge, og endelig fikk jeg laget denne i dag 🙂 Dere som er k-pop fans, eller liker koreansk mat, har helt sikkert vært borti denne velkjente nudelen. Den fine sorte fargen gjør denne nudelen ekstra spennende å se på, og jeg kan love at smakene ikke skuffer. Her får du en herlig harmoni mellom det søte, salte, samtidig som den har masse herlige proteiner som gir deg herlige teksturer 🙂 Høyt elsket blant både små og store og er overraskende enkelt å lage!
PS! Sjekk gjerne alle mine tips nederst under oppskriften for ingrediensene som trengs.
Ingredienser for 4 porsjoner
- STEKING AV BLACK BEAN PASTE
6 ss black bean paste
2 ss olje
2 ss sukker
- SAUS
2 nakkekoteletter i skiver
300 g / 2 poteter i små terninger
100 g sjampinjong i skiver
1 løk i store skiver
3 dl vann
1 ss olje til steking
1 ss kylling buljong
1 ss soyasaus
1/2 – 1 ss sukker (valgfritt)
1 ts sesamolje
- TYKNE
1 maisenna/potetmel + 2 ss vann
- ANNET
Jajangmyeon nudler eller tynne udon nudler for 4 porsjoner (ca. 150 g per porsjon)
Strimlet agurk som garnityr
Damuji/takuan
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Start med å varme 2 ss olje på medium høy varme i en panne. Tilsett black bean paste og sukker. Vend godt i oljen i ca. 2 minutter før du heller den over på en skål.
- Bruk gjerne samme pannen og tilsett 1 ss olje på medium høy varme. Stek nakkekotelettene som du har kuttet opp i tynne skiver. Stekes til nesten gjennomstekte før du har oppi poteter (2×2 cm terninger), løk og sopp. Stekes i ca. 5 minutter.
- Legg tilbake black bean paste i pannen sammen med soyasaus og kylling buljong. Bland alt godt sammen før du tilsetter vann. La blandingen koke i ca. 10 minutter, eller til når potetene er blitt møre.
– I mellomtiden kan du koke opp nudler etter anvisning på pakken (les tips nederst). Denne bør være nykokt slik at det er lettere å blande sammen med sausen. - Smak til med evt. 1/2 – 1 ss sukker i sausen etter hvor søtt du foretrekker. Bland sammen maisenna/potetmel og vann i en skål. Rør godt i ca. 1 minutt slik at sausen tykner. Tilsett helt til slutt sesamolje, så er denne klar.
Legg nudlene i fire boller og fordel sausen jevn i bollene. Topp gjerne med litt strimlet agurker om ønskelig. Bland alt godt sammen og nytes gjerne med takuan/danmuji 🙂
TIPS:
- Her har jeg brukt denne ferske nudelpakken. Du kan bruke lignende som både ligger i kjøleskap eller i frysedisken på asiatiska matbutikker. Finner du den typen som står “jajangmyeon/black bean noodles” på, er det et enda bedre alternativ. Tykkere stenger går også fint.
- Dersom du ikke finner koreanske nudler, kan tynne japanske udon nudler også gå fint. Vi ønsker nudler som er chewy i konsistensen.
- Black bean paste kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker som bildet over. Andre merker går fint, så lenge det er koreansk og brukes til jajangmyeon.
- Her kan du tilføye eller erstatter grønnsaker etter egne ønsker, som f.eks. zuchini, hodekål, squash osv. Du kan også lage denne vegetar uten kjøtt.
- Med kylling buljong anbefales det asiatisk Knorr, Ajomoji eller Lee Kum Kee.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu