Jajangmyeon – Black Bean Noodles

Denne populære koreanske nudelen har vært på ønskelista mi lenge, og endelig fikk jeg laget denne i dag 🙂 Dere som er k-pop fans, eller liker koreansk mat, har helt sikkert vært borti denne velkjente nudelen. Den fine sorte fargen gjør denne nudelen ekstra spennende å se på, og jeg kan love at smakene ikke skuffer. Her får du en herlig harmoni mellom det søte, salte, samtidig som den har masse herlige proteiner som gir deg herlige teksturer 🙂 Høyt elsket blant både små og store og er overraskende enkelt å lage!

PS! Sjekk gjerne alle mine tips nederst under oppskriften for ingrediensene som trengs.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • STEKING AV BLACK BEAN PASTE
  • 6 ss black bean paste

  • 2 ss olje

  • 2 ss sukker

  • SAUS
  • 2 nakkekoteletter i skiver

  • 300 g / 2 poteter i små terninger

  • 100 g sjampinjong i skiver

  • 1 løk i store skiver

  • 3 dl vann

  • 1 ss olje til steking

  • 1 ss kylling buljong

  • 1 ss soyasaus

  • 1/2 – 1 ss sukker (valgfritt)

  • 1 ts sesamolje

  • TYKNE
  • 1 maisenna/potetmel + 2 ss vann

  • ANNET
  • Jajangmyeon nudler eller tynne udon nudler for 4 porsjoner (ca. 150 g per porsjon)

  • Strimlet agurk som garnityr

  • Damuji/takuan

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å varme 2 ss olje på medium høy varme i en panne. Tilsett black bean paste og sukker. Vend godt i oljen i ca. 2 minutter før du heller den over på en skål.
  2. Bruk gjerne samme pannen og tilsett 1 ss olje på medium høy varme. Stek nakkekotelettene som du har kuttet opp i tynne skiver. Stekes til nesten gjennomstekte før du har oppi poteter (2×2 cm terninger), løk og sopp. Stekes i ca. 5 minutter.
  3. Legg tilbake black bean paste i pannen sammen med soyasaus og kylling buljong. Bland alt godt sammen før du tilsetter vann. La blandingen koke i ca. 10 minutter, eller til når potetene er blitt møre.
    – I mellomtiden kan du koke opp nudler etter anvisning på pakken (les tips nederst). Denne bør være nykokt slik at det er lettere å blande sammen med sausen.
  4. Smak til med evt. 1/2 – 1 ss sukker i sausen etter hvor søtt du foretrekker. Bland sammen maisenna/potetmel og vann i en skål. Rør godt i ca. 1 minutt slik at sausen tykner. Tilsett helt til slutt sesamolje, så er denne klar.

Legg nudlene i fire boller og fordel sausen jevn i bollene. Topp gjerne med litt strimlet agurker om ønskelig. Bland alt godt sammen og nytes gjerne med takuan/danmuji 🙂

TIPS:

  • Her har jeg brukt denne ferske nudelpakken. Du kan bruke lignende som både ligger i kjøleskap eller i frysedisken på asiatiska matbutikker. Finner du den typen som står «jajangmyeon/black bean noodles» på, er det et enda bedre alternativ. Tykkere stenger går også fint.
  • Dersom du ikke finner koreanske nudler, kan tynne japanske udon nudler også gå fint. Vi ønsker nudler som er chewy i konsistensen.
  • Black bean paste kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker som bildet over. Andre merker går fint, så lenge det er koreansk og brukes til jajangmyeon.
  • Her kan du tilføye eller erstatter grønnsaker etter egne ønsker, som f.eks. zuchini, hodekål, squash osv. Du kan også lage denne vegetar uten kjøtt.
  • Med kylling buljong anbefales det asiatisk Knorr, Ajomoji eller Lee Kum Kee.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*