Innbakt svinekjøtt i sursøt saus, er uten tvil en av mine favoritt take-away retter. Den minner meg om de fineste barndomsminnene og de første smaksopplevelsene fra det kinesiske kjøkkenet. I dag har jeg laget en ny versjon, med saftige kjøttboller som er super enkle å lage. Du slipper unna å frityrsteke kjøttet da vi steker kjøttbollene i ovnen. Denne kombinasjonen passer derfor godt som hverdagsmiddag både til store og små 🙂
PS! husk også å melde deg på dumplingskurs med meg! Helt gratis og sendes i morgen kl.18.00 🙂
Ingredienser for 4-5 porsjoner
- KJØTTBOLLER 26 stk
400 g kjøttdeig av svin
25 g panko
1 egg
1/2 hakket løk
1 ts soyasaus
1 ts sesamolje
1 ts sukker
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
- SURSØT SAUS
7 ss ketchup
6 ss annanas juice fra boksen
3 ss sukker
2 ss vann
2 ss soyasaus
1/2 ts salt
1 ts maisenna
- ANNET
Kokt ris
1 paprika i deler
1 boks ananas i ringer (deles i mindre biter)
1 løk/rødløk i deler
Olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen på 200 grader, over og undervarme. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle. Fordel blandingen i ca. 26 like store boller.
- Kle et stekebrett med folie og pensle med litt olje over. Legg kjøttbollene på og stek midt i ovnen i ca. 13-15 minutter, til de er gjennomstekte.
- I mellomtiden kan du blande sammen sausen og forberede grønnsakene. Her bruker jeg 1/2 rød og 1/2 gul paprika, men du kan fint bruke kun en av samme farge.
- Varm en panne med 2 ss olje på medium høy varme. Stek paprika i ca 2 minutter før du legger oppi kjøttbollene, ananas, løk og sausen. Senk varmen til medium og blandes i ca. 4-5 min til, slik at sausen tykner noe.
Da er det bare å servere sammen med kokt ris 🙂
TIPS:
- Her kan du bruke kjøttdeig etter egne ønsker; kylling, storfe, svin eller vegetar.
- Panko er japansk “breadcrumbs” og kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker og vanlig dagligvare.
- Her kan du variere grønnsakene, som f.eks. vannkastanje, bambus, brokkoli osv.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu