Hjemmelagde Kjøttboller I Sursøt Saus

Innbakt svinekjøtt i sursøt saus, er uten tvil en av mine favoritt take-away retter. Den minner meg om de fineste barndomsminnene og de første smaksopplevelsene fra det kinesiske kjøkkenet. I dag har jeg laget en ny versjon, med saftige kjøttboller som er super enkle å lage. Du slipper unna å frityrsteke kjøttet da vi steker kjøttbollene i ovnen. Denne kombinasjonen passer derfor godt som hverdagsmiddag både til store og små 🙂

PS! husk også å melde deg på dumplingskurs med meg! Helt gratis og sendes i morgen kl.18.00 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • KJØTTBOLLER 26 stk
  • 400 g kjøttdeig av svin

  • 25 g panko

  • 1 egg

  • 1/2 hakket løk

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • SURSØT SAUS
  • 7 ss ketchup

  • 6 ss annanas juice fra boksen

  • 3 ss sukker

  • 2 ss vann

  • 2 ss soyasaus

  • 1/2 ts salt

  • 1 ts maisenna

  • ANNET
  • Kokt ris

  • 1 paprika i deler

  • 1 boks ananas i ringer (deles i mindre biter)

  • 1 løk/rødløk i deler

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:

  1. Forvarm ovnen på 200 grader, over og undervarme. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle. Fordel blandingen i ca. 26 like store boller.
  2. Kle et stekebrett med folie og pensle med litt olje over. Legg kjøttbollene på og stek midt i ovnen i ca. 13-15 minutter, til de er gjennomstekte.
  3. I mellomtiden kan du blande sammen sausen og forberede grønnsakene. Her bruker jeg 1/2 rød og 1/2 gul paprika, men du kan fint bruke kun en av samme farge.
  4. Varm en panne med 2 ss olje på medium høy varme. Stek paprika i ca 2 minutter før du legger oppi kjøttbollene, ananas, løk og sausen. Senk varmen til medium og blandes i ca. 4-5 min til, slik at sausen tykner noe.

Da er det bare å servere sammen med kokt ris 🙂

TIPS:

  • Her kan du bruke kjøttdeig etter egne ønsker; kylling, storfe, svin eller vegetar.
  • Panko er japansk «breadcrumbs» og kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker og vanlig dagligvare.
  • Her kan du variere grønnsakene, som f.eks. vannkastanje, bambus, brokkoli osv.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*