Friterte Gyoza

God lørdag,

I går var vi og filmet inn tre masterclass til dere, og hadde en så utrolig hyggelig dag med beste teamet 🙂 Første ut er gyoza som du kan melde deg på helt gratis her!

Dagens oppskrift er friterte gyoza som er sprøe og gode på utsiden, med saftige fyll på innsiden! Enkle å lage, og skikkelig helgekos sammen med familien. Bli med å lage disse i dag 🙂

Ingredienser for ca. 26-30 stk

  • 200 kjøttdeig av svin

  • 100 g finhakket hodekål

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1/2 ts revet ingefær

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 2 ts sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • ANNET
  • Gyoza ark

  • Raps eller frityrolje

  • Soyasaus eller sweet chili saus til dipp

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet i en bolle. Dekk med folie og over og marineres i kjøleskapet i minst 30 min, eller kvelden før.
  2. Deretter kan du bruke denne brette-metoden til gyozaene (alt fra 4-10 brett). Ha ca. 1/2 ss med fyll i hver. Du kan også fint brette halvmåner og klemme kantene godt sammen om du ikke ønsker brett.
  3. Varm opp olje på medium til medium høy varme (ca. 160-170 grader) i en kjele. Du kan sjekke om oljen er klar ved å droppe en bit av gyoza arket i oljen. Flyter den opp fortløpende, er de klare til å friteres.
  4. Roter de jevnlig i ca. 3-4 minutter, til de får en fin gyllenbrun farge. Taes over på en rist, eller et fat på papir på. Serveres varme med litt soyasaus eller sweet chili saus.

TIPS:

  • Gyoza ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra merket Happy Belly.
  • Du kan fint lage større gyoza, men juster steketiden etter det.
  • Disse er også gode til å dampe eller steke, som du finner oppskrifter på her.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*